Poques ofertes de treball, molts aspirants. Aquesta és l'equació més repetida des de l'inici de la crisi econòmica que ha dibuixat un panorama desolador a les comarques gironines on 61.170 persones estan inscrites a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Si un hotel de Platja d'Aro convoca un procés de selecció de personal per cobrir 30 llocs de treball, ningú s'estranya si s'hi presenten 800 aspirants. L'allau de currículums que ha rebut aquest establiment es repeteix en tot el sector turístic, que està escalfant motors abans d'engegar la temporada.

El perfil de les persones que busquen una feina d'estiu ja no es limita a joves estudiants. Treballadors de la construcció, la indústria o procedents d'altres sectors afectats per la crisi econòmica se sumen a la llista d'aspirants per cobrir una plaça com a cambrer, cuiner o personal de manteniment. En un context on milers d'aturats gironins ja no reben cap prestació de desocupació, són moltes les persones que veuen el sector turístic com el seu particular salvavides.

Però el negoci que viu de l'arribada de turistes no és la panacea per als desocupats. Aconseguir una plaça en un hotel o un càmping gironí no és fàcil. Els establiments tenen molt clar el perfil d'empleat que busquen. La majoria demana experiència i domini d'idiomes, sobretot anglès i alemany.