Tres lladres encaputxats armats van assaltar a punta de pistola el vespre de divendres passat l'estanc de Llorà, situat a peu de la carretera que mena fins a Sant Martí de Llémena i les Planes d'Hostoles, van lligar la propietària, una dona de 80 anys, i el seu fill, de 55, amb cables que van arrencar dels serveis de la casa i van demanar la recaptació del negoci, que a més de tabac ven queviures i és també ?cafeteria. Els amos guardaven la caixa d'uns dies i van indicar als lladres on hi havia els diners, entre 2.000 o 2.500 euros, però aquests no van quedar satisfets i van regirar tota la segona planta de l'edifici, que és la casa particular dels propietaris. En una mitja hora van marxar i en fer-ho es van oblidar, això sí, unes joies que pretenien endur-se. El fill de la propietària es va poder desfer de les lligadures i va intentar ?trucar a la policia però els lladres havien tallat el cable del telèfon.

Els amos de l'antiga fonda Fontsabeu estaven sopant a l'espai del vell restaurant -fa anys que l'establiment ja no acull ni hostes ni comensals, però les taules del menjador públic segueixen al lloc- mentre acabaven d'enllestir la jornada laboral, "perquè tots els clients són coneguts i si entra algú ens aixequem i despatxem", explica el fill de la propietària. A un quart i mig de deu del vespre de divendres van donar però per acabada la jornada laboral i l'home es va aixecar per anar a tancar la porta. En aquell moment van entrar tres homes encaputxats i amb guants. Fora, va creure veure el propietari, hi havia més gent però no s'hi va poder fixar perquè un dels lladres li va posar una pistola al cap i el va fer ajupir-se a terra. Un altre assaltant duia una barra de ferro i el tercer duia una altra arma a les mans que l'home no va veure bé.

Els lladres van fer pujar la senyora gran i el seu fill al pis de dalt, els van fer entrar en habitacions diferents i els van lligar de mans i peus. No duien prou corda i van arrencar els cables del DVD i l'ordinador per poder-los immobilitzar. A les víctimes, els interpel·laven en castellà amb accent de l'Europa de l'Est però entre ells parlaven un idioma que els assaltats no van saber reconèixer. Volien diners, i l'home va avenir-se a dir on eren si deixaven la seva mare tranquil·la. Com que al municipi de Llorà no hi ha cap banc a la casa hi guardaven la recaptació de diversos dies, que ascendia a uns 2.000 o 2.500 euros. Els lladres, però, volien més diners i van regirar tota la casa per buscar-los, cosa que va causar destrosses en alguns mobles. Van trobar algunes joies de l'anciana però finalment se les van oblidar, i abans de marxar -l'assalt va durar una mitja hora, segons les víctimes- van arreplegar alguns cartrons de tabac.

.