Una hora i mitja de vol és el que separava, en teoria, les prop de 150 persones que van comprar bitllets de Ryanair per viatjar de Girona a Bèrgam divendres a la nit. Però, a la pràctica, van tardar dues hores per sortir de l'aeroport de Vilobí d'Onyar i gairebé el mateix temps per aterrar al nord d'Itàlia; encara que no a la ciutat a la qual es dirigien sinó a Verona, situada 137 quilòmetres més a l'est.

Les 22.35 minuts era l'hora de sortida programada per al vol FR 4276 de l'aerolínia de baix cost Ryanair a l'aeroport Girona Costa Brava amb destinació Milà-Bèrgam, on hauria d'haver aterrat a les 23.55. Però l'avió ni tan sols va arribar a aquesta ciutat, on molts passatgers no van aconseguir arribar fins ben entrada la matinada i després de pagar-se un taxi; mentre que d'altres no ho van fer fins l'endemà al matí, quan el transport públic va reprendre el servei.

El periple va començar a la terminal gironina, on el procés d'embarcament ja va arrancar amb retard i la sortida es va frustrar quan les hostesses de vol ja havien donat les indicacions de seguretat. Utilitzant només l'anglès i l'italià, primer es va informar els passatgers que l'aparell patia problemes tècnics i més tard, cap a la mitjanit, que haurien de canviar d'avió. D'acord amb la narració dels afectats, aquesta acció també es va retardar per tal d'esperar que altres tres avions completessin les seves operacions d'aterratge. Finalment, el vol cap a Itàlia es va enlairar a dos quarts d'1 de la matinada.

Quan l'avió ja iniciava el descens, els viatgers van rebre una altra mala notícia: no eren a punt d'aterrar a Bèrgam sinó a Verona perquè, segons els va dir la tripulació, l'aeroport per al qual havien comprat bitllets estava tancat a aquella hora. Alhora, els van comunicar -també en anglès i italià- que dos autocars els portarien fins al seu destí, però la realitat és que aquests vehicles mai van estar a la seva disposició i no els ho van notificar fins una hora després d'aterrar. D'aquesta manera, unes 150 persones -entre les quals hi havia menors- es van trobar cap a les 3 de la matinada de dissabte a la terminal d'un aeroport al qual no volien anar i a 137 quilòmetres dels allotjaments que havien reservat.