A l'ermita de Santa Ceclina, situada al terme municipal de Caldes de Malavella i en pèssim estat de conservació, només hi quedava de bo la campana, explica l'alcalde caldenc Salvador Balliu (CiU). Era una peça de bronze d'un centenar de quilos, i ara l'han robat i a més s'ha recuperat trencada en tres parts. Tot apunta que els lladres la van estimbar pel campanar i la peça es va partir, i que els presumptes lladres van intentar col·locar els pedaços en diferents deixalleries. Divendres, una empresa de ferralla de Sils es va malfiar i va donar l'avís al consistori de Caldes i a la policia local. La coordinació entre cossos va permetre que els agents locals de Tordera enxampessin dos joves que intentaven vendre el darrer pedaç a una empresa d'aquest municipi. Ara els Mossos d'Esquadra investiguen si aquests dos nois, ara per ara només identificats, van robar la campana o només s'encarregaven de vendre-la.

El robatori es va descobrir divendres arran de l'avís de l'empresa de recuperació de ferralla de Sils. Una deixalleria d'aquest municipi va estar molt a prop de tenir problemes per haver comprat una campana robada a Quart ara fa dos anys, i l'exemple deu haver donat fruit perquè la deixalleria, que té l'obligació de demanar les dades als venedors de ferralla i també prendre les del vehicle que transporta el material, va donar l'alarma del robatori a Caldes, que és el municipi d'on són veïns els nois que van anar-hi a vendre un dels pedassos. Es tracta de petits delinqüents d'uns 18 anys, segons va indicar l'alcalde. Ara per ara, encara no han estat detinguts perquè s'investiga si van ser ells els qui van endur-se la campana de Santa Ceclina.

Així les coses, divendres la policia caldenca va avisar del robatori a tota la resta de cossos policials, després de recórrer els edificis religiosos del municipi i concretar d'on havia desaparegut la campana. El darrer fragment de campana el van intentar vendre a Tordera, ja al Maresme, i allà els va anar a buscar la policia municipal. Els nois van ser identificats i retinguts fins que van arribar mossos de Santa Coloma de Farners, que se'ls van endur i ara investiguen quin ha estat el circuit recorregut per la campana trencada.