Un home de 40 anys s'asseurà a la banqueta dels acusats per haver ventat un cop de puny a un agent de la Policia Local de Tossa de Mar (Selva). Els fets van tenir lloc ara fa vuit anys. L'acusat s'havia ferit després d'anar per terra amb la moto i s'estava barallant amb un altre home a qui portava de paquet. Segons recull el fiscal, quan l'agent va anar al lloc per posar pau, el processat li va ventar "un fort cop de puny" a la cara, el va fer caure a terra i el va començar a colpejar per tot arreu. Per poder-lo reduir i endur-se'l emmanillat, van caldre fins a cinc policies. El fiscal li imputa atemptat a agent de l'autoritat, amenaces i lesions, i demana que se'l condemni a dos anys i mig de presó.

Els fets van tenir lloc ara fa vuit anys, el vespre del 16 de desembre del 2003. L'acusat, un home alemany que ara té 40 anys, anava cap a casa seva amb moto i portava un altre home de paquet. Tots dos es dirigien fins als apartaments 'Els Vinyers', situats al peu de la carretera GI-681, a les afores de Tossa de Mar (Selva).

Poc abans d'arribar, els dos homes van anar per terra amb la moto. L'acusat, Kalav K., es va fracturar el nas i es va pelar part de la cara i els genolls. Una patrulla d'agents locals va anar fins al lloc de l'accident, però quan van arribar, no van trobar-hi cap dels dos ocupants de la moto.

Només de baixar del cotxe, però, els dos policies van escoltar una forta cridòria que venia d'un dels apartaments del bloc. La patrulla va pujar fins a l'habitatge i allà dins -ara sí- s'hi van trobar tant el processat com l'altre home que anava amb ell a cavall de la moto.

Segons recull el fiscal, l'acusat estava fet una fúria i, mentre un dels agents s'emportava l'altre cap a fora, el policia que s'havia quedat a dins del pis va intentar calmar-lo. Segons concreta l'escrit del fiscal, però, la resposta de Kalav K. va ser instantània.

Fort cop de puny a la cara

El processat va ventar "un fort cop de puny a la cara" del policia, que li va fer saltar les ulleres. El cop va fer recular l'agent, que va empassegar amb una cadira i va caure a terra. Com que Kalav K. no deixava de donar-li cops per tot arreu, el policia es va treure la defensa i va fer-la anar d'una banda a l'altra, colpejant el mobiliari, amb intenció que l'acusat deixés d'agredir-lo.

L'altre policia, quan va veure l'escena, va córrer a socórrer el seu company i va demanar reforços. Per aconseguir reduir i emmanillar l'alemany van caldre fins a cinc policies. A més, segons recull el fiscal, mentre el detenien, Kalav K. va amenaçar un agent, dient-li que sabia on vivia i qui eren els seus fills.

El fiscal imputa a l'alemany un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat i dues faltes de lesions i amenaces lleus. Sol·licita una pena de dos anys i mig de presó pel delicte, i que es condemni l'acusat a pagar una multa de 1.600 euros per les dues faltes.

El judici per aquests fets es preveu celebrar a finals d'abril a l'Audiència de Girona. L'encarregada de jutjar el cas serà la Secció Tercera.