L'Ajuntament de Torroella de Montgrí calcula generarar un estalvi anual de prop de 12.000 euros mitjançant una reducció de la potència elèctrica contractada en els equipaments municipals. La mesura s'aplicarà després d'haver estudiat detalladament les necessitats de cada equipament i les potències màximes que requereixen, segons una informació que recull el web municipal. Això ha estat possible, en bona part, gràcies a les lectures que ofereixen els nous comptadors electrònics, que permeten registrar les puntes de consum i, d'aquesta manera, poder optimitzar molt millor el tipus de contracte amb la companyia subministradora.

La potència contractada és un terme fix que es paga mensualment en la facturació, amb independència del consum. En aquest sentit, l'Ajuntament està treballant en un pla de mesures per reduir el consum a totes les dependències.

Pla de l'enllumenat públic

Aquesta iniciativa s'afegeix al pla de reducció i optimització del consum en enllumenat públic que es va posar en marxa el passat mes de febrer i que ha de permetre generar un estalvi d'uns 22.000 euros anual. El pla inclou la desconnexió selectiva dels punts de llum, reducció del número d'hores de funcionament i baixada de la intensitat dels fanals de diferents carrers, sempre tenint en compte la seguretat viària, de les persones i de les propietats.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, assenyala que aquestes mesures van en la línia de contenció de la despesa que ha engegat l'equip de govern, però també són un pas en el compromís de l'Ajuntament per la sostenibilitat.