Pere Crosa, el veí de Palamós de 62 anys la història del qual va explicar Diari de Girona aquest mes de març després que el jutjat posposés l'ordre de desnonament, ja té una nova data perquè s'executi: aquest dimarts a partir de dos quarts de deu del matí. Ahir, Pere Crosa, que regenta la Taverna del Portal a la plaça dels Arbres, no estava gaire confiat en poder evitar que el facin fora de casa seva, junt amb la seva parella i el seu germà, de 70 anys, al carrer de la Rutlla Alta, on són la tercera generació de la família que hi viu. Així, ja ha anat portant coses cap al restaurant i "tenim buscat un piset". Arran d'aquest cas, ha arribat a Palamós la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca que, malgrat la pèrdua d'esperança de l'afectat, es mobilitzarà aquest dimarts per evitar el desnonament.

Així, els membres de la PAH s'han convocat per aquest dimarts a un quart de nou del matí davant del Gros Mercat de Palamós, on als manifestants se'ls informarà del cas i, llavors, iniciaran la protesta per evitar el desnonament de Pere Crosa. La darrera actuació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a les comarques gironines fou el passat dimecres a la ciutat de Girona, concretament al barri de Sant Narcís, on van aconseguir aturar el desnonament d'un veí, obligant la comitiva judicial i els Mossos d'Esquadra a fer marxa enrere en les seves intencions, de manera temporal, perquè l'ordre es va ajornar fins al pròxim 8 de juny per donar dos mesos de marge a l'afectat i al banc per arribar a un acord.

Aquesta també ha estat la intenció del veí de Palamós, que s'ha trobat un mur al davant quan ha anat a l'entitat financera amb qui té la hipoteca per mirar d'arribar a una solució. Així ho recordava el passat 10 de març a aquest diari, una situació que no ha canviat des d'aleshores. El 8 de març, a dos quarts de deu del matí, Crosa tenia l'ordre de desnonament, que finalment es va ajornar in extremis gràcies a la intervenció d'una clienta del restaurant que és membre del moviment palamosí del 15-M, de la PAH i de l'Ajuntament de Palamós, que va fer un informe demanant al jutjat una pròrroga, que s'acaba dimarts.

Durant aquests dies, Crosa ha intentat de nou arribar a una solució amb Caixa d'Estalvis del Penedès, amb qui té la hipoteca, però no hi ha hagut manera. A Pere Crosa, l'entitat financera li reclamava el maig del 2010 192.473,17 euros.