La Jonquera ha passat de ser una tranquil·a ciutat fronterera on els camioners descansaven i els francesos venien a buscar productes fets a mà, productes de ceràmica i cuir, a un lloc on la prostitució és un gran negoci, com en altres punts d'Espanya, on un dels problemes és que continua sent legal. D'aquesta manera defineix i situa el poble empordanès el diari nord-americà The New York Times en un article on reflecteix que "a Espanya, les dones estan esclavitzades, pel "boom" del turisme de bordell".

En l'ampli reportatge s'apunta a dos problemes que ajuden a mantenir l'activitat. Per una banda, en el creixement de la demanda per part d'homes joves, turistes que busquen aquest entreniment, i per l'altra, la situació de les lleis. La Jonquera és l'exemple on The New York Times ha trobat tots els elements: les dones víctimes del tràfic de persones, el turisme emergent francès que viatja expressament per visitar els bordells, i els nombrosos establiments -a banda dels espais públics-, com el recentment obert Club Paradise, on el propietari defensa que les dones són lliures d'exercir la prostitució, però a qui s'ha condemnat -i ha presentat recurs- per tràfic de dones del Brasil per treballar com a prostitutes.

El mitjà de comunicació porta al paper la història, similar a la de moltes altres, d'una jove, la Valentina. Va arribar a la Jonquera fa un parell de mesos pensant que tenia una feina en un hotel. El seu suposat xicot li va deixar clar poc després que la feina era a la carretera. Amb amenaces de colpejar-la i matar el seu fill si no complia ha hagut de claudicar. Relata com des d'aquell moment "per mi la vida havia acabat". Ha guanyat uns dos mil euros però no en pot fer ús; li diuen que menja massa i s'enfaden si demana comprar alguna cosa per beure. La Valentina va acabar adreçant-se a la comissaria de Figueres, diu el mitjà de comunicaicó, on al darrer minut va rebutjar anar a un refugi i va marxar pel seu compte. The New York Times no l'ha pogut localitzar més perquè no contesta al telèfon.

Com ella, moltes d'altres són esclavitzades a les carreteres, visibles als ulls de tohom, obligades a prostituir-se.

En l'article, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, diu que el poble, amb tres mil habitants, no té suficients recursos per ajudar les dones. Martínez remarca que se senten completament abandonats amb aquest problema, un sentiment que la Jonquera ha ?manifestat en múltiples ocasions i que es va evidenciar quan es van veure forçats a donar permís per a l'obertura del Club Paradise, que amb 101 habitacions es ?considera un dels prostíbuls més grans d'Europa. Actuen com a hotels perquè el proxenetisme és il·legal i la prostitució no està regulada. El propietari del bordell de la ?Jonquera, José Moreno, els ?explica que les dones treballen ?lliurement. Ara bé, The New York Times també es fa ressò de la condemna que pesa sobre aquest empresari amb diversos negocis similars.

En el reportatge es relata com El Paradise és un dels punts habituals on arriben els joves francesos buscant aquest entreteniment i on van poder parlar amb un dels molts que es vanagloriava de les seves proeses sexuals a l'aparcament de l'establiment.

El reportatge aporta les xifres oficials que situen en 1.605 el 2010 les dones identificades com a ?víctimes del tràfic de persones, el 30% procedent dels balcans; que s'han processat 202 traficants i condemnat 80 el 2010; o que ?segons un estudi recent, un 39% dels homes espanyols admeten haver visitat un prostíbul almenys una vegada. A Espanya, diuen, és àmpliament acceptat en les ?reunions de negocis acabar amb un sopar i una visita al bordell.