Un nou cas de balconing a Lloret de Mar va deixar un jove anglès en estat greu i ingressat a l'UCI el passat dilluns 2 d'abril, després de caure del segon pis d'uns apartaments del municipi, segons van confirmar els Mossos d'Esquadra. Només pocs dies després de la mort a la localitat del noi portugués de 17 anys, que es va precipitar des d'un cinqué pis, aquest jove anglès de 21 anys que passava les vacances a Lloret també va caure d'un balcó, quan intentava passar d'un a un altre en uns apartaments turístics de la localitat costanera, segons recollia el diari britànic Daily Mail i se'n feia ressò El Mundo. Cal recordar, però, que quan va morir el turista portuguès de 17 anys en caure d'un cinquè pis a finals del mes passat, gairebé des del primer moment, la policia va descartar que es tractés d'un cas de balconing i van assegurar que treballen amb una doble hipòtesi: l'accident o el suïcidi.

Així, segons la informació publicada per tots dos rotatius, el jove anglès, Luke Parry, que és estudiant d'Enginyeria a la Universitat d'Oxford, va acabar ingressat a l'hospital Josep Trueta de Girona el passat dilluns 2 d'abril com a conseqüència de la forta caiguda que va patir des del segon pis d'uns apartaments. En concret, els fets van succeir als apartaments Bolero Park quan, acompanyat per altres amics i per un germà bessó, segons fonts policials, el jove va intentar passar a un altre apartament per la finestra d'un segon pis. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís d'aquest nou cas de balconing la matinada de diumenge a dilluns, segons va confirmar ahir la policia catalana.

Al voltant de les quatre de la matinada, poc després de rebre l'avís, la policia autonòmica i els serveis d'emergències van acudir al lloc dels fets i van traslladar el jove turista ferit en ambulància fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on seguiria ingressat a cures intensives acompanyat pels seus pares. Fonts del Trueta van declinar poder facilitar informació de l'estat del jove, ja que els seus pares no han autoritzat a l'hospital poder informar sobre el cas. Segons va avançar el Daily Mail, la víctima és Luke Parry, estudiant d'Enginyeria d'Oxford, que estava acompanyat pel seu germà bessó.

En els últims anys, el balconing -que consisteix a saltar des d'un balcó a una piscina o passar d'una finestra a una altra- suma tres víctimes mortals a Lloret. A més, a finals de març, va morir el jove portuguès de 17 anys després de caure del seu apartament, malgrat que la policia va descartar que fos un nou cas. Així, malgrat que des de Lloret s'ha negat en diverses ocasions que es produeixi aquesta pràctica, cal recordar que en les noves ordenances de civisme que el municipi vol tirar endavant es prohibeix explícitament la pràctica del balconing amb multes de fins a 1.500 euros per als autors i els locals.