L'Ajuntament de Lloret de Mar, de la mà del seu regidor de Turisme Jordi Orobitg (ERC) afirma que "el consistori no pot fer res" davant els casos de balconing. I és que a parer de l'edil aquests casos "excedeixen del que s'ha d'entendre com un comportament normal i que té unes conseqüències tràgiques", va assegurar ahir en declaracions a l'Agència Efe. I és que durant aquesta Setmana Santa hi ha hagut un nou cas a Lloret, com avançava ahir Diari de Girona, que ha deixat un jove anglès, Luke Parry, de 21 anys en estat greu i ingressat a l'UCI de l'hospital Josep Trueta des del 2 d'abril, després de caure del segon pis d'uns apartaments del municipi.

Uns fets que han succeït pocs dies després de la mort a la localitat costanera de la Selva del noi portuguès de 17 anys que es va precipitar des d'un cinquè pis. Però en aquest cas, gairebé des del primer moment, la policia va descartar que es tractés d'un cas de balconing i van assegurar que treballen amb una doble hipòtesi, la d'un accident o el suïcidi.

Cal recordar que aquesta pràctica que consisteix a saltar des d'un balcó a un altre o a la piscina de l'hotel o bloc d'apartaments es vol prohibir a Lloret de Mar. I de fet, en les ordenances de civisme, que s'aprovaran en els propers mesos de forma definitiva per posar-les a punt per a l'estiu, es preveuen multes de fins a 1.500 euros no només per als qui el practiquin sinó també pels establiments hotelers o els apartaments.

Pel que fa al jove anglès Luke Parry, de 21 anys, que passava les vacances a Lloret és estudiant d'Enginyeria a la Universitat d'Oxford i va acabar ingressat a l'hospital Josep Trueta de Girona, on els pares del noi han demanat que no s'informi de l'estat del seu fill. Segons apuntava ahir l'Agència Efe, fonts pròximes a la investigació asseguren que el jove havia consumit alcohol i després en passar d'un balcó a un altre va haver de ser ingressat a conseqüència de la forta caiguda que va patir.