La pedagogia, l'educació i la cooperació per al desenvolupament centren la cinquena edició de les Converses Pedagògiques que, avui i demà, organitzen en els estudis de Pedagogia de la Universitat de Girona, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya i la Fundació SER.GI.

Aquestes converses pedagògiques volen ser un punt de trobada i de debat sobre qüestions relacionades amb el món de l'educació i, també, en l'àmbit d'intervenció professional dels pedagogs i pedagogues. Els seus objectius són reflexionar sobre temes socialment rellevants, enfront les quals els pedagogs han d'actuar; així com també contribuir al reconeixement dels professionals de la pedagogia i fer difusió d'una figura professional que encara vull és poc coneguda.

Els actes que es realitzen al llarg del dia d'avui i demà al matí -conferències, taules rodones, debats i un videofòrum- són de lliure accés i es repartiran entre la seu de la Fundació Universitat de Girona -pel que fa a les sessions matinals- i el Museu del Cinema. El professor de relacions internacionals de la UAB, Rafael Grasa, ofereix la conferència inaugural avui a les 10 del matí.