L'home que ha mort aquesta passada matinada al macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera (Alt Empordà) havia agredit una de les noies del local. Segons fonts properes al cas, el client, un francès d'uns 30 anys, es va posar molt violent i va obligar el personal de seguretat a intervenir i a alertar els Mossos d'Esquadra. Van caler fins a quatre homes per reduir-lo. Els professionals del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) el van atendre per intentar tranquil·litzar-lo però va ser aleshores quan l'home va patir una aturada cardiorespiratòria. El client no anava armat però sembla ser que sí que havia consumit algun tipus d'estupefaent. La investigació per esclarir el cas es troba sota secret de sumari.

El jove francès, que tenia una trentena d'anys, havia contractat un servei amb una de les prostitutes que exerceixen al 'Paradise'. Tots dos es trobaven en una de les 80 habitacions de què disposa el bordell quan l'home ha agredit la noia. Els vigilants de seguretat, alertats per la cridòria, han anat fins a l'habitació i s'han trobat l'home fora de si.

El francès no anava armat -només portava un got de cubata- però el seu estat d'excitació era tan gran que han calgut fins a quatre homes per poder-lo immobilitzar. L'home sembla ser que hauria consumit algun tipus de droga, fet que li incrementava el nerviosisme.

Els vigilants del 'Paradise' han alertat els Mossos d'Esquadra, que han enviat agents fins al local. Quan hi ha arribat, al lloc també hi havia efectius de la Policia Local de la Jonquera i del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Tots ells han pujat cap a l'habitació i, només de veure'ls, el jove francès s'ha tornat a exaltar i els mossos han hagut d'intervenir per immobilitzar-lo. Durant tota aquesta estona, l'home ha mantingut una actitud molt violenta.

Aturada cardiorespiratòria

Un cop els agents l'han reduït, el personal sanitari s'hi ha atansat per intentar calmar-lo. Ha estat aleshores quan el noi francès ha patit una aturada cardiorespiratòria -no queda clar si se li havia injectat un tranquil·litzant- i malgrat els intents per reanimar-lo, ha mort a la mateixa habitació.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres s'han fet càrrec de la investigació del cas. Precisament, l'autòpsia serà clau per aclarir les circumstàncies de la mort. El jutge ha disposat secret de sumari.

El macrobordell 'Paradise', on hi exerceixen unes 150 prostitutes, disposa de càmeres de seguretat i els enregistraments podrien ajudar a saber més detalls de l'afer. El propietari del macroprostíbul, José Moreno, no es trobava al local en el moment dels fets perquè estava de viatge.

Moreno, que aquesta tarda ha aterrat a l'aeroport de Barcelona, no ha volgut fer declaracions. D'entrada, ha assegurat que volia saber els detalls del cas abans de dir res. El macroprostíbul que regenta, el 'Paradise', està situat a l'entrada de la Jonquera. El local va obrir portes a finals del 2010, compta amb dues sales d'espectacle i va suposar una inversió de 3 milions d'euros (MEUR).