L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) considera que les afectacions ambientals de les instal·lacions eòliques projectades a Blanes, Sant Gregori i Santa Cristina, són "més que suficients perquè esdevingui necessària la realització d'un estudi d'impacte ambiental i un Informe d'Avaluació d'Impacte i Integració Paisatgística". Amb això, l'entitat ecologista denuncia que els tres projectes no són suficientment rigorosos en matèria ambiental.

D'una banda, els naturalistes creuen que els projectes preveuen línies d'evacuació que impliquen la creació de nous corredors elèctrics, per exemple, en el cas de Blanes fins a 9 quilòmetres de línia. Per l'entitat ecologista s'haurien de proposar alternatives de menor impacte a aquestes línies. Així mateix, aquests projectes no descriuen amb detall els efectes de la infraestructura sobre la flora i, especialment, sobre la fauna de la zona. Cap dels projectes presenta una descripció detallada ni llistats d'espècies afectades. Pels ecologistes aquest llistat es considera imprescindible, no només per les afectacions produïdes un cop construïda la instal·lació, sinó també durant les obres d'execució.

D'altra banda, "en cap cas s'estudia l'impacte paisatgístic que causaran en l'entorn on s'ubicaran". L'ANG creu imprescindible que es realitzi un Informe d'Avaluació de l'Impacte i Integració Paisatgística que contingui simulacions de l'impacte visual des dels diferents punts potencialment afectats.

En aquest mateix sentit, denuncien que es considera positiu l'impacte socioeconòmic dels projectes, sense dades que ho justifiquin, i sense tenir en compte els alts valors naturals i paisatgístics que es poden veure afectats negativament. Així mateix, l'ANG reclama mesures ambientals i econòmiques compensatòries pels perjudicis que causaran en el territori on s'implantaran. Unes mesures que no es preveuen en cap dels tres projectes en qüestió.