El govern de Blanes ha decidit tornar a ajornar el pressupost municipal i tampoc anirà en el ple ordinari d'aquest mes d'abril. Segons van explicar fonts municipals, el nou ajornament seria una qüestió de temps, ja que la Setmana Santa hauria tallat i endarrerit les negociacions per aconseguir els suports necessaris per aprovar-lo. Cal recordar que el govern de Blanes està format només pel PSC i està en minoria, de manera que per aprovar el pressupost ha de comptar amb el suport d'algun dels altres tres grups (CiU, ICV-EUIA i PP).

El govern del PSC va presentar la seva proposta dels pressupostos per aquest any el passat 5 de març i va donar la informació als altres grups municipals perquè comencessin a revisar tota la documentació. Després de pocs dies van començar les primeres reunions entre els grups per intentar forjar un acord, però el 22 de març el mateix govern va anunciar que ajornava l'aprovació dels comptes i treia els pressupostos de l'ordre del dia del ple ordinari del mes. En aquell moment, l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va justificar que la decisió es prenia perquè primer calia tirar endavant el Pla d'Ajust per finançar els 14 milions d'euros en factures pendents que té l'Ajuntament. Cal tenir en compte que l'autorització del Pla d'Ajust comportarà un augment de despesa d'uns 800.000 euros anuals per pagar el crèdit.

L'alcalde Marigó va declinar fer cap mena de declaracions sobre aquest nou ajornament del pressupost municipal. Un cop tornat a ajornar, doncs, el pressupost es podria portar a aprovació en un ple extraordinari abans de l'ordinari del mes de maig, tot i que aquesta qüestió no ha estat confirmada des del govern. Cal recordar que la proposta del govern preveu diverses retallades i augments en el pagament dels serveis que han generat malestar al municipi.