El Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC) arrenca avui al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona per presentar els reclams turístics del territori català i del món. Hi haurà els principals atractius catalans: les Terres de Lleida presentaran els Sky Games Ribagorça Romànica i les activitats d'esports d'aventura; la Catalunya Central propostes de turisme industrial, natural i gastronòmic; les Terres de l'Ebre la ruta "Paisatges del Genis" i les comarques gironines el turisme mediterrani, enològic-gastronòmic, sostenible i de càmping. A més d'una variada oferta nacional i internacional de 50 països, l'edició d'enguany del saló potencia els formats especialitzats de viatges.

De les comarques gironinesdestacaran les propostes per gaudir durant tot l'any de la natura i l'esport amb la pràctica d'activitats nàutiques, senderisme, cicloturisme, esports d'aventura, esquí i golf.

El Patronat de Turisme Costa Brava donarà a conèixer les competicions esportives de primer nivell que es desenvoluparan a la zona com la Marxa solidària Intermón Oxfam Trailwalker, Costa Brava Xtrem Running i el Campionat Copa del Món Gran Premi Catalunya Costa Brava de Windsurf-PWA-Sant Pere Pescador.

L'oferta cultural i arquitectònica gironina, com les visites als museus de Salvador Dalí o als pobles medievals de Peralada, Castelló d'Empúries i Pals, tindrà també un paper rellevant al SITC, així com les rutes per degustar el millor de la seva gastronomia, amb un reconegut prestigi internacional que reuneix 18 estrelles Michelin, repartides en 14 restaurants.

El sector del càmping gironí també hi serà present amb la participació de l'Associació de Càmpings de Muntanya i Pirineu Català, l'Associació de Càmpings de Girona, el Càmping Riembau de Platja d'Aro i el Càmping de Santa Cristina d'Aro.

La Costa Brava és la primera destinació de sol i platja de Catalunya i una de les principals d'Espanya: rep més de 3,5 milions de turistes estrangers a l'any i enguany, a més, la revista National Geographic l'ha inclòs a la llista de les vint millors destinacions turístiques del món. Compta amb més de 700 hotels (capacitat de 74.000 places) i 370 establiments de turisme rural (capacitat de més de 3.000 places), segons les últimes dades disponibles de l'Agència Catalana de Turisme.

Pel que fa al càmping, la Costa Brava també es la principal destinació en aquesta modalitat a Catalunya amb gairebé 890.000 viatgers l'any 2011. Disposa de 109 establiments especialitzats amb gairebé 42.000 unitats d'acampada que tenen una capacitat d'allotjament de 125.841 places.