Els Mossos d'Esquadra de l'àrea de tràfic de Girona estan aplicant en els últims dies un nou mètode per evitar els excessos de velocitat, pel qual agents en motocicleta intercepten els infractors en plena ruta perquè es conscienciïn de les circumstàncies en què circulaven.

Davant l'augment de la sinistralitat a les carreteres catalanes, la Policia Autonòmica està desplegant aquest operatiu que es diferencia del mètode més habitual, el radar fix.

El subcap de l'Àrea Regional de Tràfic de Girona, Joan Costa, va dirigir ahir un d'aquests dispositius a la carretera C-66 a l'altura del municipi de Palol de Revardit.

La via, de doble carril en els dos sentits, separats per una mitjana de ciment, complica l'establiment d'un control a peu, amb què els vehicles són detinguts després que un radar hagi donat l'alerta.

La solució és que motoristes dels Mossos d'Esquadra, després de rebre notificació de la infracció, indiquin al conductor en plena marxa que abandoni la carretera en una sortida pròxima on s'ha establert l'àrea de notificació.

Joan Costa va explicar que els punts on s'estableixen aquest tipus de controls s'elegeixen en funció de l'accidentalitat i en les rutes d'influència pròximes.

Costa va admetre que aquest tipus d'operatiu obliga a un desplegament d'efectius policials més important, en el cas d'avui dotze, "però és molt positiu des del punt de vista conscienciador".

"A més de notificar la denúncia, s'informa el conductor, amb percepció real, de la velocitat a la qual circulava i de la infracció que ha comès", va explicar.

Els infractors s'han de sotmetre, a més, a la prova de consum de drogues i d'alcohol.