La Subdelegació del Govern Espanyol a Girona ha demanat a l'advocacia de l'Estat un dictamen jurídic sobre l'àmbit competencial que té en temes de prostitució de carretera amb la intenció de conèixer amb exactitud "quin és el marge de maniobra" del qual disposa.

El subdelegat del Govern a Girona, Carles Jaume, va reconèixer que la prostitució és una qüestió que preocupa molt tant al territori com al Govern.

"No només preocupa per ser una autèntica xacra social, sinó també perquè és un tema que afecta la seguretat de les mateixes persones que per desgràcia estan exercint aquesta activitat i dels vehicles que circulen", va explicar.

Per aquesta raó, la petició del dictamen jurídic i el començament de converses amb la Conselleria d'Interior de la Generalitat per poder "articular els mecanismes més idonis per eradicar i reduir l'impacte que pugui tenir en temes de seguretat i millorar la mobilitat a les carreteres on s'exerceix".

"Hem de prendre una decisió integrada, entre les dues administracions, però sobretot amb fonament jurídic per no trobar-nos després amb problemes de tema competencial i aquestes són les línies que s'estan estudiant i que estan bastant avançades", va assegurar Jaume.

En aquest sentit va concretar que tant el Ministeri de l'Interior Espanyol com la Conselleria d'Interior estan treballant en una triple direcció: la millora de la mobilitat, persuasió en la finalització de l'activitat de la prostitució i unes línies sancionadores de penalització d'aquesta activitat.

"Es tracta d'articular com conflueixen les administracions implicades en les vies on s'exerceix la prostitució i prendre decisions", va assegurar el subdelegat.

El pla de la Conselleria d'Interior per combatre la prostitució inclou poder multar les meretrius a les carreteres de titularitat catalana i possiblement les estatals, després que s'aprovés dins de les lleis òmnibus, tot i que els Mossos encara no van començar amb les batudes.

A més, el conseller d'Interior, Felip Puig, ja va anunciar la seva voluntat de poder multar les prostitutes que exerceixin als carrers dels municipis catalans, de manera que s'unifiquin i tinguin un marc comú les iniciatives que han anat adoptant els ajuntaments amb les seves ordenances de civisme.