La Biblioteca Comarcal de Blanes ha obert una nova línia de prèstec a l'Hospital Comarcal, gràcies a l'ajuda de voluntaris. L'abril de 2010 la Biblioteca ja va posar en marxa un servei de préstec a domicili, comptant amb el suport de l'Associació de Voluntariat Blanenc, amb l'objectiu d'accedir a aquelles persones que, per diversos motius, tenen limitada la seva mobilitat. Ara, la Biblioteca, comptant de nou amb el suport d'aquesta entitat, inicia un altre servei d'extensió bibliotecària. En aquest cas, tenint en compte una vegada més la funció social de la Biblioteca, s'ha obert una línia de préstec de documents a l'Hospital Comarcal de Blanes, aprofitant el treball que ja hi duen a terme els voluntaris de l'entitat.

La Biblioteca Comarcal ha cedit a l'Associació de Voluntariat Blanenc de manera trimestral un lot de documents de 20 novel·les i material de lectura lleugera. Per la seva banda, l'entitat de voluntariat serà qui farà arribar els llibres als pacients ingressats i, posteriorment, s'encarregarà de retornar-los a l'equipament cultural.

El servei de préstec a l'Hospital Comarcal s'ha posat en marxa aquesta setmana, coincidint amb la diada de Sant Jordi. De moment, es tracta d'una prova pilot i a finals de juliol -quan hagin passat els primers tres mesos-, es farà balanç sobre com ha funcionat. Des que es va posar en marxa el servei de préstec a domicili, el balanç és molt positiu. Durant els dos anys han participat en el servei nou voluntaris i uns 40 usuaris, als quals la Biblioteca ha fet arribar prop de mig miler de documents.