L'empresa concessionària de les obres de la depuradora de Torrefortuna de Vidreres s'ha compromés a reparar els nombrosos desperfectes que es van ocasionar a la instal·lació per uns actes vandàlics. Des de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que van confirmar aquest compromís, van destacar que malgrat que la depuradora "aparentment estigui acabada, aquesta no ha estat recepcionada per l'ACA", de manera que "mantenir-la en bones condicions i que no pateixi danys" fins al moment que es faci la recepció "és competència del contractista", segons fonts de l'Agència. La posada en funcionament de la instal·lació encara no se sap quan serà, ja que no es tirarà endavant fins que no estigui tot reparat i l'ACA la recepcioni.

Cal recordar que, com va avançar Diari de Girona el passat mes de gener, l'ACA té almenys sis depuradores a la comarca de la Selva -entre elles dues de Vidreres i dues de Massanes- i dos col·lectors que no funcionen, perquè tenen les obres per acabar o bé perquè s'estan refent els seus projectes. Una situació que dura de fa temps i els ajuntaments en aquell moment ja criticaven el deteriorament de les instal·lacions sobretot pels continus robatoris i saquejos, i per axiò reclamaven a l'ACA que reactivés els treballs. De moment, doncs, es repararà la depuradora de Torrefortuna de Vidreres, a la qual hi van robar cables de coure, van trencar vidres, les portes i el fals sostre per extreuren el metall.

L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, va explicar que en detectar els desperfectes ocasionats a la depuradora de Torrefortuna van contactar amb l'ACA i es van "queixar de l'estat de la instal·lació". I fa pocs dies -va afegir Camps-, els van informar que començaven a reparar-la. "Espero que quan això estigui arreglat, ja es pugui posar en funcionament, perquè aquesta depuradora ha de donar servei a la urbanització Aiguaviva Parc, la de Puigventós i una urbanització de Lloret: Lloret Residencial", va afirmar l'alcalde, que va afegir que voldrien que també donés servei a Torrefortuna, tot i que no saben quan es posarà en servei.

Per altra banda, respecte a les depuradores de Massanes, fonts de l'ACA van assegurar que estan treballant "per desbloquejar el tema i requerint a l'empresa concessionària que posi en servei les depuradores".

Finalment, cal recordar que la diputada Carme Capdevila (ERC) va demanar el passat mes de febrer la immediata posada en funcionament de les depuradores de Vidreres i Massanes i per això va portar al Parlament dues propostes de resolució on instava a posar en funcionament aquestes plantes de la Selva.