Els equips de rescat han trobat aquest dijous a la tarda el cos sense vida del submarinista que ha desaparegut aquest migdia davant de la costa de Palamós (Baix Empordà). La víctima formava part d'un grup de quatre persones que practicaven immersió a uns 300 metres de la costa, tot i el mal estat de la mar. L'home tenia 54 anys i vivia a Girona. Els quatre es torbaven fent submarinisme i després de quinze minuts han pujat a la superfície en veure que havien perdut de vista a la víctima. Segons han explicat diversos veïns de la zona, en el moment en que s'han submergit el mar presentava moltes onades i era "molt perillós".

Els centres de submarinisme de la zona havien suspès les immersions a la costa de Palamós pel mal temps i la mala mar que feia aquest matí. Els Mossos d'Esquadra han detallat que els submarinismes haurien perdut al company en una zona propera a la costa a 300 metres de la platja, prop d'unes roques, després de quinze minuts d'immersió.

Segons han confirmat els agents, tal com marca una de les normes d'aquesta activitat, si els components dels grup no es veuen sota l'aigua durant un minut han de pujar a la superfície per retrobar-se. Una norma que han seguit el grup de submarinistes i al pujar a la superfície s'han adonat que faltava una persona. Llavors, els tres membres del grup haurien tornat a submergir-se -fins acabar l'aire de les seves bombolles- per trobar el seu company.

En les tasques de rescat, hi han participat diverses dotacions de la unitat subaquàtica de la Guàrdia Civil (GEA), la unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat, Salvament Marítim i una avioneta dels Bombers. Els agents treballen en un radi de deu quilòmetres del lloc on ha desaparegut el submarinista perquè la mala mar i la forta corrent de la zona podria haver arrossegat a la víctima lluny de la zona.

Els membres de la unitat subaquàtica de la Guàrdia Civil (GEA) han estat qui han trobat el cos a 40 metres de l'espigó nord del port de Marina de Palamós. Segons fonts de la Guàrdia Civil, els quals s'han encarregat del cas, la víctima s'anomenava J. A., J. P. i havia nascut a Barcelona tot i que vivia a la ciutat de Girona.