Els principals sindicats de professorat han demanat a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, la insubmissió del seu Departament davant les mesures decretades pel Govern de l'Estat. Els representants dels docents denuncien que aquestes noves retallades, afegides a les de la Conselleria, agreujarien la situació, augmentaran el malestar dels centres educatius i de la població en general i suposarien "un atemptat a l'ensenyament públic".

La Federació d'Ensenyament de CCOO, Ustec·STEs, el sindicat de Secundària Aspepc·SPS, la Federació de Treballadors de l'Ensenyament d'UGT i CGT han signat una carta adreçada a Irene Rigau, un document que li van fer arribar just abans de la reunió de la mesa sectorial que ella mateixa va convocar per avui, després que el Consell de Ministres aprovés un Reial Decret amb retallades en educació.

L'aprovació es va produir divendres, pocs dies després que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, avancés les seves intencions als responsables de les diferents conselleries autonòmiques. A l'espera de disposar d'un document en el qual especifiquessin les mesures, Rigau va postposar fer declaracions públiques valorant el reial decret fins aquest migdia, després de trobar-se amb els sindicats.