Agents de Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Bisbal d'Empordà han detingut cinc persones com a presumptes autors de 45 delictes de robatori amb força, la majoria -un total de 41- en segones residències, i la resta, establiments comercials (3) i una escola. Els robatoris es van produir els mesos de febrer i març a Begur, Palafrugell, Calella de Palafrugell i Llafranc, municipis del Baix Empordà, i el 'modus operandi' era molt similar: saltaven a l'interior dels domicilis forçant porticons o finestres i, un cop dins, robaven objectes de valor com ara petits electrodomèstic i material fàcilment vendible. Els detinguts tenen entre 18 i 22 anys i tots, excepte un, són de nacionalitat espanyola.

Els agents van obrir una investigació per arribar fins als autors dels fets i, després d'estudiar tots els indicis, van detenir el 19 de març passat Pedro Antonio P.G., de 22 anys, de nacionalitat peruana i veí de Palafrugell (Baix Empordà), com a presumpte autor de dos robatoris amb força en domicilis de Begur (Baix Empordà). Els Mossos d'Esquadra van continuar amb les indagacions i van descobrir que hi havia dues persones més implicades a banda d'ell, que van ser detingudes el 29 de març. Es tracta de Víctor C.M, de 22 anys, espanyol i veí de Palafrugell, i Oscar Alejandro R.S, de 21 anys, espanyol i veí de Begur. Aquests dos nois s'encarregaven de vendre el material sostret en una botiga d'objectes de segona mà de Vall-llobrega (Baix Empordà) i se'ls va poder atribuir el robatori a sis domicilis.

La policia també va inspeccionar el domicili de Víctor C.M., on van trobar-hi diversos objectes que posteriorment van ser identificats pels seus propietaris. A banda de petits electrodomèstics que constaven com a sostrets, també s'hi va trobar material procedent de dos robatoris a tres comerços i una escola de Palafrugell.

A mesura que la investigació va anar avançant, els agents van poder identificar una quarta persona implicada en diversos robatoris amb força. Es tracta d'Ainara O., una noia de nacionalitat espanyola de 18 anys i veïna de Pals (Baix Empordà) que va ser detinguda el 2 d'abril passat. Aquesta noia, però, tampoc actuava sola i comptava amb l'ajuda de Gabriel E.B., un noi de 21 anys de nacionalitat espanyola i veí de Mont-ras (Baix Empordà), que va ser detingut el 3 d'abril per la seva implicació en nou robatoris en domicilis de Begur i un a Palafrugell.

Descoberts més robatoris a Begur per Setmana Santa

Amb l'arribada dels propietaris de segones residències durant el període de Setmana Santa, es van denunciar disset robatoris més a la zona de la Costa Brava, concretament en diverses urbanitzacions de Begur. De forma paral·lela, els mossos estan investigant la seva implicació en set robatoris més, tots en domicilis de segona residència. Fins a dia d'avui, hi ha comptabilitzats un total de 41 domicilis assaltats.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a la Bisbal d'Empordà, que va decretar l'ingrés a presó de Pedro Antonio P.G. i Gabriel E.B. Aquest últim, juntament amb Ainara O., eren els únics que no tenien antecedents fins llavors.