L'Ajuntament d'Olot va fer retirar un mirall instal·lat en un arc del pont de Sant Roc perquè els ocells hi xocaven. L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ahir, a Ràdio Olot, va respondre a la pregunta d'una ciutadana que feia referència al problema. El primer regidor va indicar que estava al corrent de l'esdeveniment. Va precisar que es tractava d'una iniciativa aliena a l'Ajuntament i, en principi, va apuntar que el govern municipal no demanarà responsabilitats legals als autors. Va ser el darrer esdeveniment, d'una polèmica que ha ocupat les xarxes socials i que ha aparegut en un bloc ecologista, el qual té un ancoratge amb la pàgina web dels autors de l'experiment.

Segons exposa el bloc dels naturalistes, a primers d'any, un despatx d'arquitectes va escollir un arc del pont per experimentar amb els efectes visuals dels miralls. El projecte consistia a convertir el túnel obert sota el pont en un passadís ocult protegit per un mirall secret. La intenció era explorar i experimentar amb el paisatge. En concret volien fer un Mirror lab. Es tracta de capturar les vistes i dissoldre-les.

Els autors van oblidar que el paisatge a més d'arbres, plantes i flors conté animals vius i indissolubles, entre ells els ocells. Les aus que estaven acostumades a traspassar el pont d'un cantó a l'altre a través del pont no es van adonar del fet que la imatge dels arbres que hi havia a l'arc era irreal. Els ocells van entrar al túnel i van topar amb el mirall. La conseqüència va ser que van morir o van quedar ferits de mort. Els ocells haurien anat xocant amb els miralls, si no hagués estat perquè també hi ha gent aficionada a copsar les imatges de les aus vives.