L'Ajuntament de Blanes ha decidit canviar la gestió dels casals municipals d'estiu després que la mala situació econòmica l'hagi obligat a optar per l'externalització. En concret, el consistori posarà a disposició d'empreses del sector de l'oci infantil i juvenil l'escola Pinya de Rosa perquè l'adjudicatari s'encarregui de la gestió d'aquest servei i per tant sense cost per a l'Ajuntament i retribuint-se l'adjudicatari amb preus que es cobrarà als usuaris.

En aquest sentit, la primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Blanes i regidora de Joventut, Lourdes Fàbrega (PSC) tal com va avançar en la roda de premsa sobre ajustos econòmics celebrada al a setmana pasada, "la situació econòmica actual obliga a trobar una forma de gestió alternativa" però que aquesta "garanteixi un servei amb quotes el més populars possibles per a les famílies que ho desitgin".

I és que l'Ajuntament de Blanes arrossega una mala situació econòmica, que ha propiciat que hagi demanat 14 milions d'euros a l'Estat per tal de pagar les factures pendents a proveïdors. Un deute en rebuts on hi ha inclòs el litigi que té amb l'empresa FCC i que provoca aquest alt volum de deute, si no aquest estaria al voltant dels quatre milions d'euros, segons han manifestat des de l'Ajuntament en diferents ocasions.

Amb el canvi de gestió dels casals d'estiu, l'empresa es retribuirà amb l'import de les inscripcions que seran cobrades directament als usuaris. Això serà sense que l'Ajuntament assumeixi cap altra despesa addicional tret de suports bàsics com ara els subministraments d'aigua, llum i gas del CEIP Pinya de Rosa mentre duri el Casal, un cost que seguirà assumint el consistori, afirma en una nota.

Les inscripcions als casals d'estiu es podran fer al Portal Jove del 24 al 30 de maig i pel que fa a preus , tot i que està pendent de concretar, l'Ajuntament ha fixat que no superaran els següents imports: 180 euros al mes el torn de matí o de tarda; 360 euros mensuals el torn de matí i tarda; 90 euros la quinzena matí o tarda i 180 euros tot el dia. El servei de menjador no superarà els 140 euros mensuals.