L'agent dels Mossos que va atropellar mortalment dues dones i en va ferir una tercera a Lloret de Mar el 12 de novembre del 2003 ha admès que conduïa més ràpid del compte i que va perdre el control de vehicle. El cotxe policial va patinar perquè minuts abans la furgoneta que conduïa un altre acusat va vessar gasoil a la carretera. Fiscalia, acusacions i defenses han arribat a un acord per condemnar l'agent, J.G. a pagar 420 euros per dues faltes d'homicidi imprudent i una altra de lesions. El conductor de la furgoneta, R.B., pagarà 540 euros per un delicte contra la seguretat del trànsit. No s'han posat d'acord és en les indemnitzacions per als familiars, que fixaran en sentència.

Nou advocats entre el fiscal, les acusacions particulars, les defenses i els lletrats de les asseguradores; tres dones atropellades, dues van morir i una va resultar ferida i dos acusats, un agent dels Mossos d'Esquadra i el conductor d'una furgoneta. El cas ha arribat a judici aquest dimecres a la secció quarta de l'Audiència de Girona, gairebé 9 anys després de l'accident.

Al final del judici, en el qual els dos acusats han admès els fets, la tensió de tots aquests anys ha esclatat i els familiars de les víctimes han increpat els imputats, sobretot a l'agent dels Mossos d'Esquadra. "En nou anys no han ni demanat perdó", cridaven els familiars que han criticat que el mosso no utilitzés l'últim torn de paraula per lamentar els fets i demanar perdó a les famílies de les víctimes.

L'agent, que anava acompanyat de dos companys, ha entrat de nou dins la sala amb el seu advocat i els Mossos d'Esquadra que custodien l'entrada de l'Audiència de Girona s'han encarregat de calmar els ànims i demanar als familiars que marxessin de l'edifici. "Pocavergonya, mal educat, hem estat nou anys callats i venim aquí a quedar-nos amb cara de tontos", han increpat a crits. Quan els Mossos els han demanat que es calmessin, la filla d'una de les víctimes mortals de l'atropellament ha etzibat "torneu-me a la meva mare si voleu que em calmi". Finalment, han abandonat l'edifici.

El novembre del 2003 van morir dues dones atropellades a Lloret de Mar i una tercera va resultar ferida. Cap a les 12.20 un dels acusats, R.B.M., conduïa una furgoneta per l'avinguda de Blanes de Lloret de Mar. Duia un generador de gasoil, que anava perdent carburant i el vessava sobre la carretera. Segons ha admès el mateix R.B.M. al judici, es va adonar del vessament però no va alertar la policia que havia quedat una taca de gasoil sobre el ferm.

Deu minuts després, un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra conduït per l'agent J.G.M. anava cap a les immediacions de l'hotel Selva Mar perquè els havien alertat que s'havia comès un delicte. Circulava excedint el límit de velocitat i amb les llums i els dispositius d'emergència activats. Quan va arribar a una corba, el cotxe va patinar i l'agent va perdre el control del vehicle. La taca de gasoil mesurava 6 metres de llargada per tres d'amplada.

El cotxe va derrapar sobre la vorera i va atropellar les dues dones que van morir a l'hospital Josep Trueta de Girona i, després, va xocar contra un semàfor i una farola i es va endur per davant la tercera víctima, que va patir una fractura al maluc. Els dos acusats han admès els fets en el judici i, per això, tots els lletrats han arribat a un acord sobre la responsabilitat penal.

Segons l'acord, el conductor de la furgoneta és culpable d'un delicte contra la seguretat del trànsit pel qual haurà de pagar una multa de 540 euros. L'agent dels Mossos d'Esquadra és culpable de dues faltes d'homicidi imprudent i una falta de lesions. Per cadascun dels homicidis haurà de pagar 180 euros mentre que per la fractura de maluc la multa és de 60 euros. En total, abonarà 420 euros.

En el que no s'han posat d'acord les parts i que haurà de resoldre el tribunal en sentència és sobre la responsabilitat civil. Les acusacions demanen que apliquin interessos de gairebé 9 anys a les indemnitzacions i que les paguin tots i cadascun dels implicats de forma solidària. Això implicaria que pagarien les asseguradores però també els mateixos acusats a parts iguals. Un extrem al qual s'han oposat les defenses.

Tampoc s'han posat d'acord sobre si hi ha d'haver o no retirada de carnet per a l'agent dels Mossos. El fiscal i les defenses consideren que no, mentre que les acusacions particulars demanen que el mosso, que ara és sergent, estigui tres mesos sense poder conduir. El cas ha quedat vist per a sentència.