El fiscal Víctor Pillado ja ha presentat l'escrit d'acusació contra Porfirio Fernández Terrón, acusat de matar a cops de culata de revòlver l'empleat de banca de Roses Rafael Mora Torrent el 18 de setembre de 2009, i sol·licita que se'l condemni a 23 anys de presó per un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes. En concepte de responsabilitat civil li reclama el pagament de 270.000 euros als dos fills de la víctima. L'acusació particular, representada pel lletrat Carles Monguilod, s'ha adherit a la petició del fiscal però també fa interessa el pagament de 50.000 euros al germà i la mare del finat.

L'escrit del ministeri públic posa de manifest la relació sentimental que mantenia l'exdona del banquer amb l'acusat de matar-lo i assegura que aquest darrer, a conseqüència d'aquestes relacions, pel treball que desenvolupava el finat en una entitat bancària, "i per altres ?motius que es desconeixen", ?mantenia una mala relació amb Rafael Mora i va planificar el seu assassinat esbrinant l'hora a la qual sortia cada dia de casa seva per anar a treballar.

Pels volts de les set del matí del 18 de setembre, l'acusat va dirigir-se a l'aparcament de l'avinguda Tarragona de Roses on el banquer tenia el cotxe i es va amagar darrere un tot terreny per evitar ser vist i sorprendre la seva víctima. A més, s'havia vestit amb un mono de treball i uns guants per no deixar empremptes.

Una vegada Rafael Mora Torrent va asseure's al seu vehicle, l'acusat se li va acostar sorpresivament i li va descarregar dos trets. L'arma no va detonar i va començar a pegar al banquer, qui va tractar d'escapar-se per la porta del copilot però Porfirio Fernández el va enxampar i li va clavar nombrosos cops de culata al cap fins deixar-lo mort.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el presumpte agressor el ?mateix dia. Un any després del crim, el ?lletrat Carles Monguilod va sol·licitar l'expulsió de l'exdona de la víctima de l'acusació particular després de demostrar que cada setmana havia estat visitant a la presó el presumpte assassí del seu exmarit.