L'Ajuntament de la Bisbal de l'Empordà ha tancat l'exercici econòmic del 2011 amb una liquidació de poc més d'un milió d'euros i un romanent de tresoreria de 534.051,58 euros, tot positiu. Malgrat aquests números informats per Intervenció, l'equip de govern i el grup d'ERC (que va gestionar bona part de l'exercici 2011 fins a la moció de censura) en fan diferents interpretacions.

Així, el portaveu d'ERC, Lluís Sais, defensa que els números mostren que el seu govern va tenir una "actuació responsable" i desacrediten la moció de censura de PSC i CiU. Per la seva banda, l'alcalde Òscar Aparicio (PSC), si bé assegura que els números són correctes, s'han de tenir en compte alguns paràmetres que mostren una tendència des del 2009 en què els exercicis es tanquen amb més despeses que ingressos, de manera que el resultat de l'any passat és de 347.551,99 euros negatius.

Sais ha insistit que la moció de censura contra el seu govern es a argumentar per raons econòmiques, però que la liquidació de l'anterior exercici mostra uns altres resultats. Així, considera que la moció fou "per accedir a l'Alcaldia", i afegeix que els acomiadaments que ha fet l'actual govern tampoc es poden justificar per motius econòmics.

Aparicio, però, assegura que tant la moció de censura com els acomiadaments són per raons econòmiques i que la situació econòmica no és tant positiva com mostren els números que s'han aprovat. Així, dels diners del romanent, l'alcalde precisa que s'han de retirar 127.122,83 euros de factures impagades del 2011 per manca de consignació. A més, afegeix Aparicio, d'acord amb els imports pendents de cobrament d'anys anteriors, s'hauria de comptabilitzar un 60% i no un 95%.