L'empresa gironina dedicada a la distribució alimentària Miquel Alimentació posa en marxa una campanya de reciclatge de taps de suro, dintre d'un conveni de col·laboració amb l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i la Xarxa Europea de Territoris Surers Retecork que se signarà demà, i amb el qual es comprometen a ser respectuosos amb el medi ambient i la sostenibilitat de les suredes.

Es tracta de la campanya "Gràcies a tu", la primera -segons van destacar els seus promotors- que aposta pel reciclatge de taps de suro i que s'implanta de forma simultània en diferents comunitats autònomes. Un total de 250 Supermercats SPAR i Suma acolliran un contenidor específic, en el qual els clients podran dipositar taps de suro que es traslladaran a empreses especialitzades per tal de reutilitzar-lo amb altres aplicacions del material. D'aquesta manera, quan els consumidors entreguin un nombre determinat de taps, se'ls regalarà un obsequi fabricat amb suro; amb l'objectiu que d'aquesta manera s'impliquin amb el reciclatge, a més de donar a conèixer els seus valors ambientals i contribuir a la sostenibilitat dels espais naturals surers.

La campanya inclou una aportació econòmica de Miquel Alimentació Grup, que es destinarà a accions de caràcter silvícola a determinades suredes del territori espanyol, les quals seran proposades i gestionades per l'ICTA i Retecork. Aquestes accions són de diferent tipologia, com per exemple la regeneració d'una sureda cremada, la repoblació o la formació sobre la gestió i pela del suro per qualificar professionalment i impulsar la inserció laboral; que a Catalunya només es durà a terme en territori gironí, en concret al massís de Les Gavarres.