El sindicat de secundària Aspepc-SPS denuncia que si el Departament d'Ensenyament acata l'augment d'1 hora lectiva setmanal per al professorat, tal com ha decretat l'Estat, "és perquè ja li va bé", ja que "el Ministeri no té competències per a legislar" ni sobre aquesta qüestió ni tampoc en d'altres incloses en el Decret Llei aprovat fa dues setmanes.

D'aquesta manera, Aspepc-SPS -amb 5 representants a la Junta de personal docent no universitari de Girona- qüestiona "l'obligació legal" a la qual es va referir la consellera Irene Rigau a l'hora d'explicar que es buscaria una "adequació" entre les seves retallades i les de l'Estat. El sindicat rebutja aquesta obligació en assumptes en els quals el Ministeri no té competències i afirma que "si el Departament ha decidit aplicar les 20 hores lectives és perquè ja li va bé".

Des del seu punt de vista, la implantació de la jornada intensiva a secundària és "l'única mesura que pot ajudar a amortir l'impacte inevitable de les retallades", que "pot absorbir part de l'impacte negatiu de la resta de mesures". El portaveu d'Aspepc-SPS a Girona, Luis Sobrino, va explicar que tot i no haver-hi cap proposta ferma, divendres, els van assegurar des del Departament que portaran a negociació una proposta per aplicar la jornada continuada en aquells instituts que ho demanin i compleixin tres requisits: tenir el suport dels consells escolars de centre i municipal -és a dir, de les famílies i dels ajuntaments- i que la incloguin els projectes educatius de centre.