El president del Consell Comarcal del Ripollès i regidor de Ripoll Miquel Rovira (CiU) va demanar, fa pocs dies, la col·laboració dels veïns en el Banc d'Aliments de Ripoll. El motiu segons ell és que "existeix una mancança preocupant de queviures". En els darrers mesos s'ha duplicat el nombre d'usuaris d'aquest servei que fa Càritas de Ripoll. Aquest fet ha provocat que els aliments escassegin per als propers lliuraments.

Cada els voluntaris de Càritas fan dos repartiments d'aliments els divendres de la segona i última setmana de mes. Rovira va incidir en la necessitat de rebre productes de primera necessitat, com sucre, arròs o llegums.

La reclamació d'urgència alimentària arriba sis mesos després del Gran Recapte, organitzat pel Banc d'Aliments de Catalunya i l'Obra Social de la Caixa. En aquella ocasió es van aconseguir recollir unes quatre tones de menjar. La xifra va més que duplicar la quantitat de l'any anterior quan es van aconseguir 1.400 quilos. La iniciativa solidària van ajuntar establiments de Ripoll, Campdevànol, Camprodon i Ribes de Freser.

Al Gran Recapte van participar una seixantena de voluntaris d'entitats, com Protecció Civil, Càritas i la Creu Roja. Els aliments aconseguits es van traslladat a la nau que acabava d'estrenar el Banc dels Aliments, la qual havia estat cedida per Ripollès Desenvolupament.

El també regidor Xavier Cima (CiU) va advertir del col·lapse que s'està produint en un altre àmbit, el de l'habitatge per persones que estan quedant sense llar arran dels estralls de la situació econòmica de crisi.

Càritas del Ripollès també ha efectuat campanyes per lluitar contra la pobresa energètica.