El Departament d'Ensenyament ha endarrerit el procés de matriculació als centres per tal d'adaptar-se al decret de l'Estat que determina que es poden augmentar els alumnes per classe un 20%.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ja va anunciar la setmana passada que aplicaria aquesta mesura en el casos en què es constati un estalvi econòmic, en què es disposi d'espai suficient, quan no hi hagi alumnes amb necessitats especials i quan no es perjudiqui la qualitat de l'ensenyament. Per això, s'ha analitzat cas per cas i s'ha modificat el calendari per establir l'oferta final que tindrà cada centre per al proper curs, segons ha informat la conselleria al seu web aquest divendres.

D'aquesta manera, estava previst que la matriculació definitiva en l'educació infantil de segon cicle, primària i ESO es fes entre el 4 i el 8 de juny, però finalment es farà entre l'11 i el 15 de juny, ja que la publicació de l'oferta final que tenen els centres s'endarrereix fins entre el 29 de maig i l'1 de juny. Les famílies coneixeran entre l'1 i el 8 de juny les llistes finals d'admesos, per aquest motiu s'ha endarrerit la matriculació.

El mateix passa a altres nivells, com a Batxillerat i cicles forma?tius de formació professional i d'arts plàstiques i disseny on la preinscripció estava prevista entre el 14 i el 25 de maig i finalment es podrà fer entre el 21 de maig i l'1 de juny, un cop els centres donin a conèixer exactament l'oferta que tindran per al curs 2012-2013. La matriculació, però, es manté entre el 2 i el 10 de juliol.

En el cas dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), la preinscripció s'endarrereix del 7 al 18 de maig a entre el 21 de maig i l'1 de juny. En aquest cas la matriculació definitiva es farà entre el 3 i el 13 de setembre.

Avaluació de sisè de primària

D'altra banda, un total de 71.545 alumnes de sisè de primària -7.438 de 252 centres de Girona- faran el proper dilluns i dimarts les proves per avaluar les seves competències bàsiques. Es tracta del quart any en què es fan aquests exàmens, que avaluen les competències en llengua catalana, castellana, matemàtiques i llengua estrangera, sobretot anglès però també francès. A més, 86 alumnes de la Vall d'Aran s'examinaran d'aranès.

Les proves comencen dilluns amb els exàmens de llengua catalana, castellana i llengua aranesa, i dimarts serà el torn de la prova de llengua estrangera i matemàtiques.