L'Ajuntament ha detectat 73 conductors saltant-se un semàfor vermell del centre d'Olot. Es tracta del resultat d'una prova que ha durat 12 dies entre les vuit del matí i les 10 del vespre. L'experiència està destinada a avaluar la possibilitat de compra per part del municipi d'un aparell electrònic conegut com "l'estafa al llum vermell". Fonts de l'Ajuntament han informat que no denunciaran ni informaran els conductors descoberts perquè es tractava d'una prova estadística. El que sí ha quedat clar al govern municipal és que els hàbits diaris de molts conductors estan lluny d'un model segur de conducció.

Corregir les males maneres de portar el cotxe és un dels reptes de l'Ajuntament. En aquest sentit, el tinent d'alcalde, Josep Berga (CiU), ha apuntat que Olot està per sobre de la sinistrabilitat mitjana de les ciutats catalanes. Berga s'avala en unes estadístiques que mostren un creixement dels accidents amb ferits d'un 34% en 4 anys.

De prioritàries ha definit Berga les intencions de l'Ajuntament de reduir les estadístiques d'accidents. El sistema per aconseguir els objectius passa per la compra d'aparells electrònics de detecció d'actituds perilloses.

El problema radica en l'elevat cost dels aparells. Per això fons municipals han assegurat que malgrat la necessitat de dotar la ciutat amb els controls, cal estudiar abans els millors sistemes. Fer-ho ha suposat un bon nombre de pràctiques, les quals han aportat dades de coneixement precís dels hàbits de conducció dels olotins.