La diputada d'ERC al Congrés, Carme Capdevila, va denunciar ahir en un acte celebrat a Sant Antoni de Calonge la deixadesa de l'Estat espanyol en el litoral gironí. Segons el grup republicà, és vergonyós que el Govern del PP només destini 448.000 euros a les costes de les comarques gironines, quan Catalunya és la comunitat que més aporta en riquesa turística de l'Estat. Per Capdevila, "en aquest moment no podem deixar de dependre del turisme costaner i és una incongruència que no es tingui en compte la necessitat del manteniment del litoral gironí".

La diputada gironina Teresa Jordà va qualificar de vergonyós que les partides d'inversió en els pressupostos estatals pel litoral gironí s'hagin reduït de forma "abismal". "Hem passat dels 3,3 milions d'euros el 2009" als 448.000 euros del 2012. Segons la diputada, "aquesta reducció en les previsions és un indicador de l'orientació que vol donar el PP a les inversions del nostre litoral els propers anys".

Segons denuncia ERC, no hi ha partida per al projecte de reforç i remodelació dels espigons de Sant Antoni de Calonge, la millora de la costa de Cadaqués, el passeig marítim de Lloret de Mar, la recuperació dels espais de Ràdio Liberty a Pals o l'ordenació dels accessos i recuperació de les dunes del paratge de Castelló d'Empúries.