La Clínica Girona serà l'únic centre sanitari de les comarques gironines que participarà al cinquè Congrés Mundial de Braquiteràpia, que se celebrarà demà dia 9 a Barcelona. També presentarà resultats dels seus treballs científics al 31è Congrés de la Societat Europea de Radioteràpia i Oncologia (ESTRO), que tindrà lloc durant el mateix dia.

En aquests dos esdevenimnts hi participen centenars de centres de tot l'Estat espanyol. La majoria dels que ho faran per Catalunya són hospitals i clíniques de Barcelona. De fet, els grans centres sanitaris de la capital hi seran presents, però també clíniques privades i universitats com la Politècnica de Catalunya.

En aquests dos esdeveniments que coincideixen, els centres tindran l'oportunitat de presentar els nous resultats de recerca en oncologia radioteràpica bàsica i clínica, física, aplicada a la radioteràpia i radiobiologia a càrrec de metges i investigadors de primer nivell internacional dedicats a l'abordatge del càncer amb radiacions. Està prevista l'assistència de 6.000 delegats de 50 països a tots dos congressos, que es desenvoluparan de manera paral·lela.

La braquioteràpia és un tipus de tractament radioterapèutic a través d'isòtops radioactius que se situen a prop de la zona que requereix atenció. Ha resultat ser un tractament eficaç per combatre els càncers de cèrvix, pròstata, pell i mama, i les seves taxes de curació de càncer són comparables als de la cirurgia i la radioteràpia externa. De fet, els experts posen de relleu que quan es combinen ambdós tractaments, és quan esdevenen més efectius.