Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts a la matinada un veí de Figueres de 31 anys per tres robatoris en cotxes aparcats a la ciutat. L'avís que va rebre la policia alertava que un individu estava forçant un vehicle al carrer Sud, i en arribar-hi els agents van veure com una persona estava retenint el suposat lladre. Els efectius policials van detenir el jove després d'atribuir-li robatoris a tres vehicles. D'altra banda, els Mossos van arrestar divendres passat un veí de 26 anys de Santa Llogaia d'Àlguema (Alt Empordà) per dos robatoris a l'abril en un garatge de Peralada (Alt Empordà). Segons informa la policia, consten antecedents als dos detinguts.

Cap a les dues de la matinada d'aquest dimarts els Mossos van ser alertats que estaven forçant la porta d'un cotxe al carrer Sud de Figueres. En arribar-hi, els agents van trobar que un ciutadà estava retenint una persona. Els efectius dels Mossos van comprovar que el retingut hauria forçat la porta d'un Citroën Saxo, i van trobar dos cotxes més amb signes d'haver estat forçats. Per això la policia va detenir Javier E. B., de 31 anys, nacionalitat espanyola i veí de Figueres, com a presumpte autor de tres robatoris en vehicles.

El detingut, que té antecedents, ha passat a disposició del jutjat d'instruccció en funcions de guàrdia de Figueres avui al migdia.

Robatoris a Peralada

D'altra banda, els Mossos van detenir el 4 de maig a Figueres Juan V. F., de 26 anys i veí de Santa Llogaia d'Àlguema, per dos robatoris amb força. En concret, entre els dies 2 i 9 d'abril i 24 i 29 del mateix mes s'haurien produït dos robatoris en un mateix garatge d'un domicili de Peralada, a on havien accedit forçant una porta d'alumini tancada amb pany. El lladre no havia entrat al domicili adjunt, però sí que el propietari comprovava després de cadascun dels robatoris que al garatge tot havia estat regirat.

Les investigacions per trobar l'autor dels robatoris van culminar amb la detenció de Juan V. F., amb antecedents.

D'altra banda, la policia va recuperar pràcticament tot el material robat. En concret, un gat hidràulic, un joc de broques, un transportador d'angles digital, un inflador de peu, un joc de broques per fusta i pedra, i cinc trepants i dues destrals que estaven tancats en una caixa que el lladre havia forçat.