Dos brètols van entrar dissabte al migdia a l'estació de tren de Fornells de la Selva, que alhora és seu de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines, i van cometre nombroses destrosses al museu que hi té l'entitat després de passar pel bar i buidar-ne les ampolles. En marxar, es van endur mitja dotzena de maquetes, algunes de les quals són molt valuoses perquè tenen més de 150 anys. Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets.

Els dos homes, que són força joves, van arribar a l'andana per agafar un tren a Girona i aquest ja havia passat. Llavors, segons dades recollides per la policia, van forçar l'accés al local de l'estació que dóna al bar. Van engolir diverses begudes i van actuar contra el material que els amants del ferrocarril tenen exposat al local: van trencar-ne les vitrines, aparells antics, les pantalles de dos televisors, els ordinadors i també algunes maquetes. Abans de marxar van arreplegar més maquetes, que ara per ara han desaparegut.

Testimonis que eren a prop de l'estació van poder indicar que hi havien vist dos nois, que ara estan essent buscats pels Mossos ?d'Esquadra. Ahir, el telèfon de l'entitat romania mut i aquest diari no va poder contactar amb els seus membres, una associació que fa anys que recull antic material ferroviari i contribueix a mantenir-lo.