La Guàrdia Civil de Puigcerdà va detenir ahir al matí un home de nacionalitat francesa però resident a Andorra que pretenia entrar a l'Estat amb una furgoneta carregada de tabac andorrà. Al vehicle, els agents hi van trobar 37.500 paquets de cigarretes de diferents marques.

El contraban de tabac a l'Estat s'ha fet més freqüent des que els preus de les cigarretes espanyoles han pujat. El preu de la mercaderia ascendia a 137.600 euros.

Components de l'Oficina d'Anàlisi Fiscal de la Guàrdia Civil a Puigcerdà treballen contínuament per eradicar aquest tràfic il·lícit, segons informava ahir el cos. Els agents estaven aturats ahir al matí a prop del Túnel del Cadí quan van observar una furgoneta amb matrícula espanyola que els va semblar sospitosa. Els agents van aturar el vehicle, que anava ocupat únicament pel conductor. Requerit pels agents, l'home va haver d'obir les portes de la caixa de la furgoneta. Anava farcida de caixes de tabac de diferents marques. Cap dels farcells duia el precinte reglamentari de la Fàbrica de Moneda i Timbre, cosa que en provava el tràfic il·lícit.

El francès va ser imputat per un delicte de contraban de tabac i tant la mercaderia com el detingut van ser traspassats al jutjat d'instrucció de Puigcerdà, segons va informar ahir la benemèrita, perquè l'home declarés.