El grup d'inversors andorrans que s'ha presentat per explotar la concessió del port esportiu de Blanes es va voler unir en un primer moment amb el Club de Vela per formar una única candidatura, però l'entitat blanenca va declinar l'oferta. El president del Club, Amadeu Nualart, va explicar que la unió era "inviable", perquè el Club és "una mena de cooperativa sense ànim de lucre" i els inversors, "com és lògic", "busquen una rendibilitat econòmica a les inversions". En aquest sentit, va apuntar que els objectius entre les dues parts eren contraposats. Així, doncs, com avançava ahir Diari de Girona, el Club de Vela de Blanes i el grup d'inversors -Inversions Morsa- s'ha presentat per separat per aconseguir la concessió del port esportiu.

"Ja ens hauria agradat tenir un partner amb diners", va comentar Nualart, que va afegir que la unió hauria estat possible "si l'objectiu fos semblant" al que tenen des del Club de Vela, però no és així. "Això era lligar pomes amb peres i encara en sortiria un prèsec", va fer broma Nualart. "Quedàvem en una posició absurda. La unió no podia ser", va manifestar el president, que va ressaltar que "amb una hora es va arxivar la qüestió".

Per altra banda, el vicepresident esportiu del Club de Vela de Blanes, Oriol Subirà, va reivindicar la importància de l'entitat i la gran pèrdua que suposaria per a Blanes i el sector de la vela la desaparició de l'entitat, que té gairebé 70 anys. Cal recordar que el president ja apuntava dimarts que si no obtenen la concessió del port esportiu, la continuïtat del Club de Vela és molt complicada.

"No s'entendria la vela catalana sense el Club de Vela de Blanes", va destacar Subirà, que va recordar que el Club organitza regates i de l'entitat en surten importants esportistes d'alt rendiment. Subirà va recordar que el Club té convenis amb vuit centres escolars de Blanes, Lloret i la comarca, que permeten que els alumnes facin vela. A més, amb l'Institut Serrallarga hi ha una col·laboració especial, que fa que aquest sigui un dels tres centres de Catalunya on es pot aconseguir una titulació en vela.

Subirà va destacar que gairebé tot el port espotiu és obra del Club: "Allò fa 40 anys era una platja. Tot el que hi ha allà ho ha fet el club", va comentar el vicepresident, que va recordar que no en poden ser propietaris perquè aquella zona és de l'Estat tal com estableix la Llei de Costes i per això es fan les concessions.