Ni la Federació ni l'Associació de Municipis de Catalunya posposaran les preinscripcions a les escoles bressol municipals, malgrat la recomanació de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, qui dimarts va alertar que no pot concretar l'aportació de la Generalitat a aquest servei.

La consellera va indicar, després del Consell Executiu setmanal, que la quantia de l'aportació del govern català a les guarderies municipals està vinculada al pla d'ajust que elabora el Govern després de conèixer els pressupostos de l'Estat. No obstant això, el període de preinscripció a les guarderies municipals es va iniciar dilluns passat a molts municipis catalans.

Pendents de la Generalitat

Els ajuntaments estan pendents de conèixer quina serà l'aportació econòmica per alumne i any de la Generalitat, per determinar el preu definitiu de cada plaça de llar d'infants municipal, amb vista al pròxim curs 2012-2013.

La responsable d'Educació a l'Associació de Municipis de Catalunya, l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, va assegurar que no posposaran la preinscripció que ja s'ha iniciat i va expressar la seva preocupació per la situació. Vila va titllar de "falta de sensibilitat" el fet que el Govern del PP no hagi traslladat a Catalunya la subvenció de 17 milions d'euros per a beques de menjador a guarderies.

De la seva banda, el seu homòleg a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l'alcalde d'Olost, Josep Maria Freixanet, va demanar ahir en roda de premsa a Barcelona "serietat" a la consellera Rigau en les seves declaracions i va considerar que "les famílies no es mereixen" que es variï el calendari de preinscripcions. "Volem que el Govern digui la xifra del mòdul"; és a dir, la quantitat econòmica per plaça que aportarà el pròxim curs.