El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha volgut respondre als resultats de l'informe sobre transparència elaborat per l'entitat sense ànim de lucre Transparència Internacional Espanya, i que suspèn amb un 31,3 sobre 100 l'organisme. Torramadé ha explicat que van rebre una enquesta d'aquesta entitat però que no la van respondre perquè no es tractava de cap estudi d'un organisme oficial. Aquest estudi es fixa bàsicament en ítems que apareixen a la web de la Diputació. Torramadé ha explicat que a la web hi ha informació de molts aspectes i que, en canvi, els redactors de l'estudi "no ho han sabut trobar". "A nosaltres la veritat és que no ens preocupa absolutament gens", ha dit.

Els redactors de l'estudi es van posar en contacte amb totes les diputacions espanyoles i els van demanar a quin lloc es podia trobar informació sobre cadascun dels 80 indicadors a analitzar com, per exemple, les actes dels plens, el correu electrònic dels diputats, informes sobre l'execució dels pressupostos o el balanç comptable anual.

El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha explicat l'endemà de conèixer les dades de l'estudi que no van respondre a cap de les informacions que se'ls demanava. "Des de la diputació només responem estudis que provinguin d'organismes oficials", ha dit. Per això, l'entitat va analitzar la pàgina web per la seva banda i, posteriorment, es va posar en contacte amb la Diputació novament per comunicar-los que només havia trobat informació sobre 25 del 80 àmbits a analitzar. Una comunicació a la qual la diputació tampoc va respondre.

Torramadé ha defensat que molta de la informació que l'estudi assegura que la Diputació de Girona no té al web sí hi apareix però que són els mateixos redactors de l'estudi els que "no l'han sabut trobar". Per això, Torramadé ha assegurat que no els preocupen "absolutament gens" els resultats de l'estudi però ha reconegut que han volgut sortir al pas perquè no es puguin "confondre termes". "No volem que es vulgui confondre la gent amb què no som transparents quan tradicionalment sempre s'ha felicitat la diputació des d'organismes oficials perquè hem facilitat tota la informació", ha sentenciat.

L'estudi de TI-Espanya donava a la diputació gironina la nota més baixa de Catalunya i, entre d'altres, destaca la puntuació de 4 sobre 100 per a l'apartat de transparència economicofinancera o el 30,8 sobre 100 per a la transparència en matèries d'ordenació del territori, urbanisme i obres públiques.