L

a Coordinadora Sos Richi de Palamós, que treballa per aconseguir fons econòmics per finançar el tractament contra el càncer que rep el nen palamosí Ricard García a Boston, va emplenar ahir el primer camió amb els taps que centenars de ciutadans han recollit per ajudar en aquesta lluita. Un dels portaveus de la plataforma, Lluís Martí, ha explicat que cada camió representa unes cinc tones de taps. El camió que es van endur el carregament és de l'empresa de reciclatge amb seu a Sant Celoni, Recumas, que els compra els taps per reciclar. Els ingressos que rep la plataforma es destinen de manera íntegra a cobrir part de les despeses de tractament d'en Richi, que superarà els 200.000 euros. Referent a l'import d'aquest tractament, al bloc de la Coordinadora (coordinadorarichi.blogspot.com.es), es recull que l'infant de sis anys haurà de rebre sis dosis d'un medicament que costa 4.560 dòlars, el que fa un total de 27.360 en el procés. En Richi rep actualment quimioteràpia i n'ha de rebre sis cicles, dins dels quals s'emmarca l'esmentat medicament que serveix perquè el malalt recuperi més de pressa el nivell de glòbuls blancs i reconstruir la barrera de defenses.

Aquí, a Palamós, en Lluís Martí ha explicat que per a la Coordinadora ha estat un dia important emplenar el primer camió i ha relatat que, com que era la primera vegada, "no sabíem quin volum necessitàvem", però després de fer-ho "hem tingut la grata sorpresa que no només l'hem omplert, sinó que potser la setmana vinent ja en farem venir un altre per una segona càrrega". Martí ha afegit que amb el capítol d'ahir han après que no poden carregar garrafes de plàstic plenes de taps, sinó que tot ha d'anar amb bossa de plàstic. Així, demana a tothom que recull taps que ho facin en bosses, en tot cas, "si a escoles o empreses els va millor en garrafa, evidentement que ens les facin arribar i nosaltres farem el traspàs a les bosses".

El portaveu de la Coordinadora ha explicat que reben taps d'arreu de les comarques gironines i en comencen a arribar d'altres províncies com Barcelona i Lleida. Per rebre'ls, l'associació té un magatzem central a Palamós, a la nau de Cromise Consulting, al carrer Joan Rovira i Bastons.