Membres d'Aviació Civil van retirar ahir el radar i altres elements de l'avioneta que va caure al mar a Roses per investigar les possibles causes de l'accident, que inicialment es descartaria que fos per problemes mecànics. L'aeroclub Empordà, d'on provenia l'avioneta, de Torroella de Montgrí, va poder retirar l'aparell del moll pesquer. En l'accident va resultar ferit de gravetat el fotògraf de Roses Jordi Velasco, que ahir continuava hospitalitzat en estat crític.

L'avioneta va ser retirada de la platja dimecres pels volts de les sis de la tarda i traslladada al moll pesquer de Roses a l'espera que es portés a terme la inspecció per a la investigació per part de la Direcció General d'Aviació Civil. Els experts s'hi van desplaçar al matí, segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Àngel Tarrero, i després de fer una inspecció i recollir els elements necessaris com el radar van donar via lliure perquè es retirés l'aparell per part dels seus responsables. Segons Tarrero, les causes que haurien portat l'avió a desestabilitzar-se i caure a l'aigua encara s'han d'aclarir i s'haurà d'esperar a les conclusions per part dels membres d'aviació civil.

L'accident va tenir lloc poc després de la una del migdia mentre estaven realitzant un reportatge fotogràfic aeri per al material promocional d'una embarcació que ha d'operar aquest estiu a la badia de Roses. Quan l'avioneta es trobava molt a prop de la barca es va inclinar, segons alguns testimonis, i va caure al mar. La desena de persones que anaven a l'interior de la barca van veure com la tenien molt a prop i de sobte queia al mar. Molts d'ells es van tirar a l'aigua per ajudar el pilot i el fotògraf a sortir de l'aparell aeri. Entre les persones que anaven a la barca hi havia familiars. El pilot va poder sortir pel seu propi peu, mentre el jove fotògraf hauria quedat atrapat. Amb l'embarcació es va remolcar l'avió fins a tocar la platja, on es va poder rescatar el ferit. Al lloc de l'accident s'hi va desplaçar un important desplegament de serveis d'emergència, tant del SEM com Mossos, Bombers i Policia Local. Els serveis mèdics van atendre el ferit al mateix lloc durant més d'una hora per tal d'estabilitzar-lo i poder-lo traslladar en helicòpter a l'hospital Josep Trueta, on ahir en tancar aquesta edició continuava en estat crític a la Unitat de Cures Intensives.