El síndic de greuges ha demanat al departament d'Ensenyament que revisi algunes de les deficiències que presenta l'Escola Sa Forcanera de Blanes, que està en barracons des de fa 6 anys. Es tracta bàsicament de dues qüestions: per una banda, les altes i baixes temperatures a què arriben els mòduls prefabricats; i, per l'altra, deficiències produïdes pel pas del temps, com goteres. El Síndic ha respost així, a les queixes que li van fer arribar pares de l'escola.

Segons recull el síndic en un escrit, les persones interessades li han fet arribar que, a causa de les deficiències relacionades amb la temperatura, alumnes de l'escola han patit "cops de calor" i recorda al departament que cal evitar "les temperatures i les humitats extremes". En aquest sentit, el Síndic vol que Ensenyament "garanteixi que les condicions ambientals són òptimes" i que les temperatures de l'aula se situen entre 17 i 27 graus. Pel que fa a la resta de deficiències (com goteres, persianes trencades, sostres oxidats o rates en els mòduls), demana a la Generalitat que "si existeixen" les "revisi" i en faci un "seguiment específic" si convé. Per tot això, el Síndic afirma que l'escola "no ?reuneix plenament les condicions mínimes exigibles per garantir de manera adequada la provisió del dret a una educació de qualitat a l'alumnat escolaritzat".

Per altra banda, el síndic destaca que "els problemes" es "resoldran definitivament" quan l'escola s'ubiqui a l'edifici nou. En aquest sentit, recorda que el departament preveu iniciar la construcció de l'escola durant aquest any i finalitzar les obres el 2013 i li demana si es complirà: "Demano al departament saber quan està prevista la licitació de les obres i confirmar que la previsió de finalització de la construcció del nou edifici es manté per a l'any 2013". Segons fonts del Síndic, un cop fetes les demandes al departament ara resten a l'espera de la seva resposta per actuar.