L'equip de govern de Calonge (CiU i ERC) va celebrar el passat 4 d'abril una junta de govern local extraordinària que, malgrat la seva curta durada, tindrà el mateix cost que qualsevol altra, és a dir, 2.493,75 euros. Aquesta junta de govern local va tenir un recorregut, segons consta en la seva acta, de 60 segons, per la qual set dels vuit edils assistents perceben 356,25 euros. Com han concretat fonts municipals, el règim de retribucions dels regidors que cobren per indemnització per assistència a plens i juntes de govern és un import fix, tant si el ple o la junta de govern dura un minut com si ho fa quatre hores. També han precisat les mateixes fonts que s'entén que tants els regidors del govern com els de l'oposició destinen molt més temps del que dura una junta o un ple a desenvolupar la seva tasca municipal, cosa que les indemnitzacions no contemplen.

El govern de Calonge, encapçalat per Jordi Soler (CiU), està integrat per nou regidors, els quals tots assisteixen a les juntes de govern local, malgrat que en són membres de ple dret el batlle i els cinc tinents d'alcalde: Martí Fonalleras, Joan Caner, Josep Darnés, Albert Ros i Juana Mercader. Els altres tres edils del govern, Rebeca Mesas, Carles Bonet i Dolors Mañas, hi assisteixen com a convidats. D'aquestes nou persones, set cobren per assistència, mentre que l'alcalde i Darnés tenen dedicació i cobren un sou, de manera que no reben cap indemnització per assistència.

Així, arriba a la junta de govern del 4 d'abril, que es va celebrar entre les 8.30 hores i les 8.31 amb l'assistència de tots els edils amb l'excepció de Darnés (que cobra el mateix tant si hi assisteix com si no). L'únic punt de l'ordre del dia era l'aprovació de l'esborrany de l'acta de la junta del 29 de març, que fou per unanimitat. Les fonts municipals han apuntat que els acords que es prenen en aquest òrgan no tenen validesa jurídica fins l'aprovació de l'acta, la qual, entre d'altres punts, tenia contractes menors, una operació de crèdit per 800.000 euros, l'adjudicació del servei de varador o subvencions provinents de la Diputació. Cal esmentar que un cop celebrada la junta d'un minut, els regidors van seguir treballant durant una hora amb el cap de la Policia Local en el pla de circulació del nucli antic de Calonge.