El Club de Vela de Blanes ha demanat suport econòmic als seus socis per presentar l'aval que requereix la Generalitat de Catalunya en el procés per adjudicar el contracte de gestió de la dàrsena esportiva del port de Blanes. Segons va destacar el president del Club, Amadeu Nualart, no ho fan pels diners, perquè ja els tenen demanats a un banc, sinó perquè volen que la seva candidatura compti "amb l'acompanyament social" del poble. Cal recordar que només hi ha dues ofertes per aconseguir la gestió del port esportiu de Blanes: una és la del Club de Vela; i l'altra és d'un grup d'inversions andorrans (Inversions Morsa).

"Hi ha dues opcions per aconseguir l'aval: una és anar al banc i que te'l donin. Això ja ho tenim", va explicar Nualart. "I l'altra, és demanar l'ajut i la implicació social per tenir un major suport", va afegir el president, que va voler destacar que volen que la seva candidatura tingui el suport social de la gent del Club. "Volem el seu suport en la votació del projecte, però també econòmic, que sempre és més difícil", va remarcar. "Això ho hem fet bàsicament perquè ens agradaria tenir l'acompanyament social de la gent", va afegir.

Així, doncs, com recull el butlletí de l'entitat, el Club va demanar el suport dels socis en la darrera assemblea a través d'una aportació econòmica a compte: "El Club ha decidit donar l'opció a cada propietari o llogater d'un punt d'amarratge de fer un pagament d'una aportació econòmica a compte del futur preu d'adquisició dels drets d'ús i gaudi d'aquest amarratge". El president va voler destacar, com també ressalten en el butlletí, que "la quantitat es tornarà en la seva totalitat als socis si el Club de Vela Blanes no resulta ser l'adjudicatari del concurs i, per tant, el gestor del port esportiu".

L'acollida de la proposta per part dels socis ha estat tot un èxit, segons va destacar el president del Club. En aquest sentit, Nualart va explicar que la majoria de socis han accedit a fer l'aportació i que, ara per ara, l'entitat ja supera els diners previstos en el projecte com a aval. "Passem de llarg la quantitat de diners per cobrir l'aval", va afirmar.

Cal destacar que a banda del suport econòmic, els socis van donar el suport en una assemblea el passat 29 d'abril. Segons va destacar el president, dels més de 200 assistents no hi va haver cap vot en contra i només alguna abstenció, de manera que el projecte compta amb el suport majoritari dels socis.