La plaça dels Dies Feiners es va omplir ahir durant tot el dia amb les nombroses activitats que va organitzar la colla gegantera de Blanes, amb el suport de l'Ajuntament, per celebrar el seu 20è aniversari. Aquest conjunt d'activitats previstes per aquest cap de setmana és el punt àlgid de les seves celebracions, en què també s'ha fet una exposició commemorativa.

L'entitat va iniciar el dia oferint un Taller de Capgrossos amb material reciclat perquè tothom pogués formar part de la gran cercavila que es va fer a la tarda, i que va recórrer els principals carrers del centre de Blanes. Va ser una cercavila carregada de sorpreses, ja que just abans d'iniciar-se es va presentar la nova gegantona escolta, construïda per l'Agrupament Escolta Pinya de Rosa, i un renovat Es Forcaner, dimoni que enguany compleix el seu 15è aniversari. Els nous gegantons van participar a la cercavila amb els Gegants, Gegantons i Capgrossos de Blanes, així com també els de l'Esbart Joaquim Ruyra.

Després de la cercavila, la blanenca Mercè Domènech va oferir un contacontes per als més petits amb històries de gegants, i va donar pas als balls del Grup Country Blanes, així com dels Gegantons i Capgrossos de l'Esbart.

Un dels moments més intensos de la Festa Gegant va arribar al vespre, després d'un sopar popular, amb un gran concert d'estils molt diversos que va comptar amb pintura en directe, videoprojeccions i més de 50.000 watts de llum i so.

La festa continuarà avui i començarà ben d'hora a ritme de matinades, despertant la vila de Blanes, per arribar al migdia a toc de sardana amb la "Cobla del 20è", i es faran balls de gegants.