El PSC presentarà una moció als Ajuntaments en la qual demana que el Govern incorpori la dació en pagament a l'ordenament jurídic, implanti mesures d'ajuda per a les famílies o les persones desnonades, o en amenaça de desnonament, i estableixi un marc estable de coordinació amb les administracions locals per encarar els processos socioeconòmics dels desnonaments.

La moció, que té set punts, la presentaran tots els grups municipals socialistes de les comarques gironines durant els plens de maig i de juny. La proposta dels PSC pretén ressaltar el dret a l'habitatge i evitar que la situació de crisi deixi famílies i persones hipotecades de per vida.

De fet, el primer punt, la moció insta l'Estat que presenti a les Corts, en un termini de tres mesos, un projecte que incorpori la dació en pagament a l'ordenament jurídic. I segueix instant-lo a fer reformes legislatives per evitar el sobreendeutament de les famílies i les persones. "La dació en pagament ha de ser una possibilitat però ho és, especialment, que es doni prioritat al dret a l'habitatge", matisa el primer secretari dels socialistes de les comarques gironines, Juli Fernández.

En el tercer punt, la moció insta una altra vegada el Govern que estableixi ajudes per a les persones que es troben en risc de desnonament, o ja desnonades, amb l'objectiu de facilitar que trobin un nou habitatge o puguin romandre en l'immoble hipotecat en règim de lloguer o usdefruit.

Altres demandes de la moció insten la Generalitat a elaborar un paquet de mesures coordinades amb el món local, per garantir el reallotjament a les persones desnonades i facilitar assessorament jurídic a les persones que es trobin en risc de perdre l'habitatge.