L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha precintat provisionalment "focus sonors" d'un bar de la localitat que es troba ubicat al passeig Vicenç Bou per les queixes reiterades de veïns pel soroll. Així ho recull la resolució del precinte, que especifica que s'ha d'aplicar als televisors, l'equip de música i al futbolí que hi ha a l'establiment, el Bar Miacafè. El responsable de l'establiment, Òscar Redondo, lamenta que l'Ajuntament li hagi precintat aquests elements ja que actualment té en tràmit la certificació acústica del bar i que la Policia Local no hagi procedit a fer cap prova dels decibels que genera l'activitat.

El precinte del bar el va realitzar la Policia Local divendres passat a la tarda, després de la resolució de la regidora d'Urbanisme, Sandra Bartomeus, que ordenava aquesta mesura provisional. La regidora ha explicat que en el darrer any s'han rebut diverses queixes, sobretot d'un veí, pel soroll que genera l'activitat, cosa que ha provocat que la Policia Local hi aixequés diverses actes (a la resolució en consten vuit, entre el passat octubre i l'abril). En aquest sentit, la resolució parla de molèsties de sorolls tant a l'interior com a la terrassa de l'establiment.

Bartomeus també ha exposat que a la llicència d'activitat hi manca alguna documentació, com ara les proves de sonometria que justifiquin el bon aïllament acústic, cosa que va motivar un informe desfavorable en una acta d'inspecció. Mentre l'Ajuntament espera la documentació, ha precintat els elements que generen soroll.

El precinte al futbolí i un televisor es va produir divendres passat. L'Òscar va optar per retirar l'altre televisor i guardar l'ordinador portàtil. Respecte al futbolí, ha precisat que ja no hi deixava jugar i que està pendent que se'l vinguin a endur.

El responsable del local atribueix les queixes a un veí de paret, el qual ja li va dir que les obres d'adequació del local com a bar el molestaven, fa cosa d'un any. Per aquest motiu, ha concretat que ja van posar aïllament en aquest sector. En tot cas, les queixes s'han repetit.

Tampoc entén com l'Ajuntamet li va aprovar el projecte i li va donar la llicència, i fa cosa d'un mes i mig li van requerir l'estudi acústic, el certificat del qual ja va demanar i pagar a finals de març i està pendent que l'hi facin. Amb aquesta situació, creu que abans del precinte, la policia li hauria d'haver fet una prova ja que "un bar sense televisor ni música és com un bar sense cafetera", cosa que creu que li pot suposar pèrdues econòmiques.