El Concorci de Benestar de la Selva (CBSS) ha atès un 13% de la població de la comarca durant ?l'any passat. En concret, 12.042 persones de 5.010 famílies. Aquesta xifra significa un increment del 20 % respecte a l'any anterior i no inclou els municipis de Lloret de Mar i Blanes, que tenen els seus propis organismes de serveis socials en ser més grans de 20.000 habitants i no tenen delegat les competències al CBSS, ens del Consell Comarcal. De l'informe anual destaca un canvi en la procedència d'usuaris, ja que de les 12.042 persones ateses el 2011, 1.050 eren d'origen immigrant. Una xifra menor a la d'altres anys per a la pèrdua d'immigració a la Selva, que té un 21,42% de població estrangera.

Un altre aspecte de la memòria de l'ens és el tipus d'usuaris que s'hi adrecen, que s'ha diversificat. Des que es va crear l'ens ara fa dos anys s'hi solien adreçar persones amb problemàtiques i risc d'exclusió social, segons relata el president del CBSS, Joan Garriga. Ara en canvi, ha nascut un nou perfil: famílies de classe mitjana sense feina i que no poden fer front als seus pagaments per la crisi econòmica i que en aquest poc temps, diu el president, s'han acabat convertint en "víctimes de l'exclusió social". De fet més de la meitat de les problemàtiques ateses (un 51%) són referents a la crisi: per situacions d'atur o problemes econòmics -deutes, gent sense ingressos o que tot i tenir-ne són insuficients-. Un exemple d'això és la qüestió de cobrament de les prestacions Pirmi. A març de 2012 el CBSS tenia 1.080 expedients però d'aquests només 479 d'aprovats. Aquest fet, segons el gerent del Consorci, Sergi Carmona, provoca angoixa a les famílies i de retruc, risc de desnonaments en esgotar-se les seves prestacions.

Els Serveis Socials de la Selva fan d'altres atencions i per exemple existeix un Servei especialitzat en la infància que atén situacions d'alt risc social en què es poden trobar els menors. Durant el 2011 s'ha treballat en 381 expedients, dels quals 73 eren nous i se n'han tancat 107. De fet segons Carmona, la Selva és pionera amb l'atenció als infants i un exemple d'això és que des de l'any passat compta amb les Cases d'Infants. Un altre servei amb el qual són punters és en l'atenció a la gent gran amb la creació de centres de serveis rurals -Riudellots i Fogars. I un altre servei és dirigit a la dona -SIAD- que va atendre 182 casos, el 90% per violència masclista.

Davant la nova situació, Joan Garriga destaca que cal apostar pel treball en xarxa amb totes les entitats del sector social de la Selva per així optimitzar recursos, un aspecte en el qual s'està treballant de fa temps però que ara, remarca, és important per fer front a la crisi.