L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat un increment de les quotes dels casals d'estiu d'entre un 10 i un 18%. CiU i Junts per l'Escala critiquen la mesura perquè consideren que no és el moment i perquè justament aquest any hi ha hagut un superàvit de 800.000 euros. L'alcalde, Estanis Puig, va remarcar en l'aprovació al ple que "es pot fer el casal, aquesta és la notícia". L'Ajuntament aportarà 85.000 euros per als casals, la resta, les famílies.

L'Ajuntament disposarà d'un centenar de places que oferirà aquest estiu a través del servei de casal per a infants de 0 a 3 anys, per a la franja fins a 12 anys i un casal esportiu. El govern municipal ha previst increments en les quotes, tot i que defensen que continuen estant per sota la d'altres poblacions similars i que, a més, es mantindrà el sistema de beques per a les persones que ho necessitin. Però segons el govern, un any més sense tocar els preus perjudicava la resta de l'oferta educativa. Els canvis comportaran, per exemple, que els pares amb nens de 0 a 3 anys paguin de 137,50 al mes a 160 o de 122,5 a 133 en el cas dels matins esportius. Les quotes encara seran superiors per a les persones que no estan empadronades al municipi on la puja arriba fins gairebé el 18% en relació a l'any passat.

El regidor de CiU, Miquel Bonahcera, va criticar que "amb una època com l'actual que és molt excepcional no podem comprar aquest discurs de fer que els serveis s'autofinanciïn quan tenim un superàvit de 800.000 euros". Per Bonachera, "ara és quan més es necessita una tarifa el més lowcoast possible" i no uns increments d'entre el 14 i el 18%, va dir.

Una posició similar tenen des del grups Junts per l'Escala. El regidor, Xavier Ballesta, va recordar que el govern va decidir reduir els diferenst tipus de casals per agrupar al màxim l'activitat reduïnt la despesa. Per Ballesta, no troben correcte per una banda reduir la despesa, però per l'altra incrementar les quotes. Ballesta considera que s'hauria de preveure una modalitat amb un servei bàsic més econòmic per a les famílies amb més dificultats econòmiques. L'alcalde va respondre a les crítiques remarcant la importància que el municipi pugui continuar oferint el servei i que les persones amb necessitats tenen alternatives per rebre ajudes. L'equip de govern va aprovar els canvis de preus públics amb els vots del govern (PSC i ICV) i els vots en contra tant de CiU com Junts per l'Escala. La regidora del PP no va assistir al ple.